Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίΑσφαλείς όλοι οι τουρίστες στη Κω, επιστρέφουν στα ξενοδοχεία
Προορισμοί

Ασφαλείς όλοι οι τουρίστες στη Κω, επιστρέφουν στα ξενοδοχεία

Κω

Η φωτιά στην Κω προκάλεσε εκκενώσεις, αλλά οι τουρίστες φιλοξενήθηκαν σε ασφαλή σημεία και επιστρέφουν στα ξενοδοχεία.

Φωτιά ξέσπασε νωρίς χθες το μεσημέρι κοντά στην περιοχή «Πόρτες» στην Αντιμάχεια της Κω και κατευθύνθηκε προς την Καρδάμαινα με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο νησί και στις τουριστικές περιοχές.

Η φωτιά καίει από χθες ενώ σήμερα το πρωί έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο μετά τις ρίψεις νερού από ελικόπτερα που συνεχίζονται ακόμα.

Η κ. Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη, αντιδήμαρχος τουρισμού της Κω δήλωσε στο TravelDailyNews ότι από τη πρώτη στιγμή που δώθηκε η εντολή εκκένωσης οι τουρίστες οδηγήθηκαν στο γήπεδο της Αντιμάχειας όπου ήταν πλήρως ασφαλείς, και κατόπιν μεγάλο αριθμός τους οδηγήθηκε σε ξενοδοχεία όπου τους περιποιήθηκαν είτε σε δωμάτια, είτε σε κοινόχρηστους χώρους. “Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η φιλοξενία στην Κω είναι χαρακτηριστικό των κατοίκων οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τρόφιμα και νερό στους τουρίστες, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις οικογένειες με τα μικρά παιδιά, που φιλοξενήθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία. Σημαντικός αριθμός τουριστών αναχωρεί σήμερα μιας και ήταν προγραμματισμένη η αναχώρηση τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τουρίστες επιστρέφουν σιγά σιγά στα ξενοδοχεία που είναι ασφαλή για να συνεχίσουν τις διακοπές τους. Η τουριστική σεζόν συνεχίζει κανονικά στο νησί, αφού η φωτιά πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο με τη βοήθεια των πυροσφεστικών, των εθελοντών, αλλά και του άερα που χθες το βράδυ είχει κοπάσει.” 

Οδηγίες στους Βρετανούς τουρίστες από την Βρετανική Πρεσβεία

Χθες αργά το βράδυ η Βρετανική Πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προς τους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στην Κω και επηρεάζονται από την εκκένωση στα Καρδάμαινα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με τη φωτιά στην Κω και είμαστε σε στενή επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές σχετικά με την προληπτική μεταφορά κατοίκων και επισκεπτών από την Καρδάμαινα στην Αντιμάχεια.

Οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου από επλήγησαν από τη φωτιά θα πρέπει:

  • να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών,
  • να έχουν μαζί τους τα διαβατήρια,
  • να είναι σε επαφή με τους τουριστικούς τους πράκτορες
  • να ελέγχου τις ταξιδιωτικές οδηγίες στο GOV.UK  για πυρκαγιές

Δύσκολη και επικίνδυνη χαρακτηρίστηκε η κατάσταση με τη φωτιά στην Κω μετά την μεγάλη αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου αργά το απόγευμα, αλλά ύστερα από τις ολονύκτιες προσπάθειες έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στις 19:20 μέσω του 112 δόθηκε νέα εντολή εκκένωσης για την Καρδάμαινα και εκατοντάδες κάτοικοι και τουρίστες έχουν μετακινηθεί με λεωφορεία και άλλα μέσα στην Αντιμάχεια. Τοπικοί εκπρόσωποι του τουρισμού τονίζουν ότι μεγάλος αριθμός τουριστών έχει μεταφερθεί

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024