Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςBIKE Friendly DAYS στο Ρέθυμνο, στις 26-30 Απριλίου
Ποδηλατικός τουρισμός

BIKE Friendly DAYS στο Ρέθυμνο, στις 26-30 Απριλίου

Αξιοποιώντας τη χρονική σύμπτωση της σημαντικής διοργάνωσης του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας που θα ξεκινήσει από την Κρήτη, αλλά και τη διάκριση που έχει κατακτήσει, από τους πρώτους δήμους της χώρας, ως πιστοποιημένος Δήμος με το σήμα 'BIKE Friendly Destination', ο Δήμος Ρεθύμνης πρωτοπορεί, καθιερώνοντας από φέτος, μέρες αφιερωμένες στο ποδήλατο.

Κίνητρα για την επιλογή του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, προσφέρει ο Δήμος Ρεθύμνης, σε πολίτες και επισκέπτες, συνδιοργανώνοντας με την ΝΑΤΤΟΥΡ ΑΜΚΕ, τη δράση “BIKE Friendly DAYS“, από τις 26 Απριλίου έως τις 30 Απριλίου 2022.


Αξιοποιώντας τη χρονική σύμπτωση της σημαντικής διοργάνωσης του “ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας” που θα ξεκινήσει από την Κρήτη, αλλά και την διάκριση που έχει κατακτήσει, από τους πρώτους δήμους της χώρας, ως πιστοποιημένος δήμος με το σήμα “BIKE Friendly Destination“, ο Δήμος Ρεθύμνης πρωτοπορεί, καθιερώνοντας από φέτος, μέρες αφιερωμένες στο ποδήλατο, υπηρετώντας το στρατηγικό του σχεδιασμό για τη βιώσιμη κινητικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.


Η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, γενική διευθύντρια της ΝΑΤΤΟΥΡ ΑΜΚΕ και ο κ. Γιώργης Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνης.

Το πρόγραμμα της δράσης “BIKE Friendly DAYS”, περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών και επισκεπτών για το ποδήλατο αλλά και περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά, τις οποίες συνδράμουν Αθλητικοί Σύλλογοι και Ομάδες Εθελοντών. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Δίκτυο ΡΕθελοντών Δήμου Ρεθύμνης: Καθαρισμός της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι αθλητές στο “ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας” και συνοδεία του Peloton σε μια ποδηλατοβόλτα στη πόλη.
  • Ποδηλατικός Σύλλογος “ΑΤΛΑΣ Ρεθύμνου”: Θέαμα δεξιοτεχνίας, θα διοργανωθεί από την Καλλιτεχνική Ομάδα “Μαθήματα Φωτογραφίας”: Έκθεση φωτογραφίας στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης, με θέμα το ποδήλατο
  • Συζήτηση με τουριστικούς επαγγελματίες του Δήμου, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους για πιστοποίηση των ποδηλατικών τους υπηρεσιών προς τους τουρίστες της περιοχής.
  • Ειδική ενημερωτική δράση από επαγγελματίες οδηγούς του Δήμου, σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ποδηλάτη όταν κινείται στους δρόμους.
  • Πρωτότυπες διαδρομές γαστρονομικού, πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα αναρτηθούν και ανακοινωθούν σύντομα στον κόμβο του δήμου rethymno.guide και στο rethymno.gr.


Ο κ. Γιώργης Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνης. Στην οθόνη, μέσω zoom παρακολουθούν δημοσιογράφοι εκτός Κρήτης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Παρασεκευή 8 Απριλίου 2022 ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης με τη συμμετοχή της αντιδημάρχου Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού κας Πέπης Μπιρλιράκη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού κ. Άγγελου Μαλά, του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ.Ρ. κ. Θωμά Κρεβετζάκη, του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Στέλιου Σπανουδάκη, του προέδρου του “ΑΤΛΑΣ” κ. Μιχάλη Ταταράκη, με τη συνδρομή στελέχoυς της NΑΤΤΟΥΡ κας Βίκυς Καραντζαβέλου, παρουσιάστηκε η φιλοσοφία και το πρόγραμμα των πενθήμερων Bike Friendly Days, καθώς και η μελλοντική προοπτική θεσμοθέτησης της διοργάνωσης και οι στόχοι της.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη η οποία υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια τη βιώσιμη κινητικότητα και έχει επενδύσει στο βιώσιμο τουρισμό και ανταποκρίνεται όχι στο όραμα μια νέας περιόδου, αλλά στην ανάγκη μιας δύσκολης εποχής που συνδυάζεται με προβλήματα περιβαλλοντικά με την κλιματική αλλαγή με την ασφυκτική κυκλοφοριακή πίεση που ζουν όλες οι πόλεις που είχαν δημιουργηθεί για πολύ λιγότερο πληθυσμό από αυτό που σήμερα εξυπηρετούν, διοργανώνει μια εξωστρεφή δράση πέντε ημερών για να ανταποκριθεί και στον τίτλο του ως ‘Φιλική προς τον ποδηλάτη’ πόλη, αλλά και στα βραβεία που παίρνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πόλη η οποία παρέχει οδική ασφάλεια και έχει επενδύσει στη βιώσιμη κινητικότητα. Συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που μας εμπιστεύονται και συνεργάζονται μαζί μας και πολλές ευχαριστίες σε εκείνους που δουλεύουν για αυτό τον σκοπό αυτό που θα γίνει θεσμός πλέον. Γιατί το Ρέθυμνο έχει μάθει να πρωτοπορεί”.


Η κα Πέπη Μπιρλιράκη, αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού Δήμου Ρεθύμνης.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού δήλωσε: “To Τμήμα Τουρισμού και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ρεθύμνης έχει προσήλωση στο στόχο για ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού. Ο ποδηλατικός τουρισμός για εμάς είναι μια από τις θεματικές μορφές τουρισμού που θα μας βοηθήσει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που είναι ο βασικός μας στόχος, αλλά και στην αναβάθμιση και των επισκεπτών μας καθώς ο ποδηλάτης έχει χαρακτηριστικά περιήγησης και γνωριμίας με το πολιτιστικό στοιχείο της περιοχής μας κάτι το οποίο θεωρούμε ότι το Ρέθυμνο έχει να παρουσιάσει ως κύριο χαρακτηριστικό του αποτελώντας πόλο έλξης του συγκεκριμένου επισκέπτη με απόλυτο συνδυασμό τουριστικών και αθλητικών υποδομών και θαυμάσιου φυσικού κάλους”.

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά) οι κ.κ. Μιχάλης Ταταράκης, πρόεδρος του “ΑΤΛΑΣ”, Άγγελος Μαλάς, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού, Γιώργης Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνης και Πέπη Μπιρλιράκη, αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024
13/02/2024