Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςBritish Airways: Νέες απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο προς Καλαμάτα και Χανιά
Αεροπορικές εταιρείες

British Airways: Νέες απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο προς Καλαμάτα και Χανιά

Η British Airways ξεκινά νέες απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο (Αεροδρόμιο Heathrow) προς την Καλαμάτα, από τις 30 Απριλίου μέχρι 24 Σεπτεμβρίου. Η αεροπορική σύνδεση θα γίμεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο.

Ξεκινώντας από τις 30 Απριλίου 2016, η British Airways θα διευκολύνει τη σύνδεση μεταξύ του αεροδρομίου του Λονδίνου στη μεσσηνιακή ακτή, προσδιορίζοντας την Καλαμάτα ως ένα από τα ελάχιστα ελληνικά αεροδρόμια που συνδέεται απευθείας με το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο μετάβασης και μετατρέποντας την Πελοπόννησο σε εύκολα προσβάσιμη, άνετη και φιλόξενη απόδραση για τους Βρετανούς επισκέπτες.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης, περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήλωσε: “Νιώθουμε πραγματική τιμή και ικανοποίηση για την απόφαση της British Airways να ‘ταξιδέψει’ στην Καλαμάτα και την Πελοπόννησο σε τακτική βάση. Αυτή είναι μια «ψήφος» για την αξιοπιστία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όπως επίσης της πολιτικής που ακολουθούμε με συνέπεια ως περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη στρατηγική μας για το τουριστικό μας προϊόν, σκοπεύουμε να εδραιώσουμε στρατηγικές συμμαχίες ώστε να επιτύχουμε τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Αναμφίβολα, η British Airways μπορεί να αποδειχθεί, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, μια από τις πιο σημαντικές στρατηγικές συμμαχίες προς εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού. Επιπρόσθετα, αμοιβαία οφέλη μπορούν να προκύψουν και για τα δύο μέρη, όπως επίσης μπορούν να εμφανιστούν νέες προκλήσεις για την εμβάθυνση της συνεργασίας.

Με μεγάλη χαρά θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους ταξιδιώτες με τη British Airways να βιώσουν τις ομορφιές των παραλιών μας, το φυσικό τοπίο των διάσημων ορεινών όγκων μας, να γευτούν τη μοναδική γαστρονομία μας, η οποία αποτελεί θεμέλιο της Μεσογειακής Διατροφής, και να γίνουν δεκτοί από τους φιλόξενους ανθρώπους μας”.

H κα Freddie Stier, εμπορική διευθύντρια της British Airways για την Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την Καλαμάτα ως τη νεώτερη προσθήκη στο εκτεταμένο δίκτυο της British Airways στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε μια μακρά ιστορία πάνω από 90 χρόνια πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου, και τώρα πετάμε σε 10 ελληνικούς προορισμούς, προσφέροντας στους Βρετανούς πελάτες μια εξαιρετική επιλογή για κορυφαίες επιλογές διακοπών”.

H Costa Navarino αναμένει να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Βρετανούς ταξιδιώτες από το 2016 και τα επόμενα χρόνια, με την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Heathrow του Λονδίνου προς την Καλαμάτα. Η εταιρεία θεωρεί ότι η απευθείας πλέον σύνδεση με τη βρετανική πρωτεύουσα αναδεικνύει και καθιερώνει τη Μεσσηνία και την Costa Navarino ως σημαντικό τουριστικό προορισμό υψηλού κύρους και επιπέδου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, συμβάλλοντας θετικά στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής.

Η αεροπορική σύνδεση θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο, απευθείας από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. Οι δύο εβδομαδιαίες πτήσεις αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη που δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην αυξημένη δυναμική της Μεσσηνίας, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά και από την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου της ABTA στην Costa Navarino, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, παρουσία 550 από τους σημαντικότερους επαγγελματίες του βρετανικού τουρισμού.

Η British Airways από τις 30 Απριλίου του 2016 θα συνδέει το Λονδίνο με την ήρεμη Μεσσηνιακή ακτή, καθιστώντας την Καλαμάτα ως ένα από τα λίγα ελληνικά αεροδρόμια το οποίο συνδέεται απευθείας με το αεροδρόμιο Heathrow, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο μεταφοράς και κατατάσσοντας τη Μεσσηνία και την Costa Navarino στους εύκολα προσβάσιμους προορισμούς για τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Πλέον, οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή της Μεσσηνίας και την Costa Navarino καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TEMES, επισήμανε: “Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι η British Airways θα πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις από Heathrow στην Καλαμάτα από τον ερχόμενο Απρίλιο. Παράλληλα, είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που η κοινή μας συνεργασία με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει σε μια τέτοια σημαντική εξέλιξη, με σημαντικά οφέλη, τόσο για την περιοχή και την Costa Navarino, όσο και για την ίδια τη χώρα. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της επιτυχημένης συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη να δημιουργηθούν και άλλες παρόμοιες συνέργειες για την επίτευξη κοινών στόχων αμοιβαίου οφέλους για όλους”.

Τα δρομολόγια στα Χανιά θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο και για την Καλαμάτα κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Επιπλέον, η British Airways ενισχύει τις πτήσεις της σε Σαντορίνη και Κέρκυρα, αυξάνοντας τις εβδομαδιαίες πτήσεις σε τέσσερις και έξι, αντίστοιχα, για να καλύψει τον αυξημένο αριθμό των επιβατών κατά τους θερινούς μήνες.

Η κα Στίερ δήλωσε σχετικά: “Είμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι τα Χανιά και η Καλαμάτα είναι οι νεότερες προσθήκες στο εκτεταμένο δίκτυο της British Airways στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε μια μακρά ιστορία που μετρά πάνω από 90 χρόνια πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου και που πλέον πετάμε σε 10 Ελληνικούς προορισμούς, προσφέροντας στους επιβάτες στη Βρετανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, εξαιρετικές επιλογές για τις διακοπές τους. Ξέρουμε ότι αυτά τα νέα δρομολόγια θα αποδειχθούν πολύ δημοφιλή, όπως έγινε και με αυτά της Μυκόνου και της Σαντορίνης νωρίτερα στο 2015, και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας ακόμη περισσότερες επιλογές για τις αποδράσεις τους”.

Οι πτήσεις και στους δύο προορισμούς θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Airbus Α319 και Α320, από τον αεροδρόμιο του Heathrow. Οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ θέσεων Euro Traveller (οικονομική θέση) και Club Europe (business class θέση). Οι πτήσεις της British Airways περιλαμβάνουν δωρεάν αποσκευές, δωρεάν on-line check-in, δυνατότητα επιλογής θέσης και γεύματα. Οι επιβάτες της Club Europe θέσης μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την πρόσβαση στα lounges της British Airways, όπου αυτά είναι διαθέσιμα, ειδικούς χώρους για ταχύτερο check-in και δύο δωρεάν αποσκευές βάρους 32 κιλών, συν μια χειραποσκευή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024