Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίChoose Crete: Προβολή της Κρητικής γαστρονομίας στην Πολωνία
Εκδηλώσεις

Choose Crete: Προβολή της Κρητικής γαστρονομίας στην Πολωνία

Την παρουσίαση ξεκίνησε ο ειδικός εντεταλμένος της Περιφέρειας Κρήτης για τον Τουρισμό κος Κυριάκος Κώτσογλου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της “Choose Crete”, που έχει ως στόχο την τουριστική προώθηση και προβολή της Κρήτης στις αγορές του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη εκδήλωση παρουσίασης του project, αυτή τη φορά στην Πολωνία.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο – εστιατόριο “MEZE” του γνωστού chef Θεόφιλου Βαφείδη στη Βαρσοβία. Το παρών έδωσαν πάνω από 90 στελέχη τουριστικών οργανισμών της Πολωνίας (GRECOS, CORAL, EXIM PLUS, PRIMA, RAINBOW, NEKERA,ECCO HOLIDAYS..), των μέσων ενημέρωσης, bloggers και influencers, που είχαν την ευκαιρία να έρθουν ξανά σε επαφή με την Κρήτη μετά από την πανδημία, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία live cooking από Κρητικό chef, να γευτούν μπουρμπουριστούς χοχλιούς και να δοκιμάσουν Κρητικό κρασί.

Την παρουσίαση ξεκίνησε ο ειδικός εντεταλμένος της Περιφέρειας Κρήτης για τον Τουρισμό κος Κυριάκος Κώτσογλου. Ενώ η σκυτάλη δόθηκε στον Δήμο Χερσονήσου, καθώς ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κο Κωνσταντίνος Αναστασάκης και οι συνεργάτες του παρουσίασαν τη νέα καμπάνια για τον γαμήλιο τουρισμό.

Ακολούθως, ο Δήμος Χανίων με τον αντιπρόεδρο Τουρισμού κο Νεκτάριο Ψαρουδάκη, παρουσίασε τον Νομό Χανίων με τις καινούργιες προτάσεις του Δήμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του Δήμου Ρεθύμνου από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου κο Μανώλη Τσακαλάκη, για τον ποδηλατικό και τον γαμήλιο τουρισμό.

Με το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμος Ρεθύμνου και η Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου μέσω του κου Μ. Τσακαλάκη, έδωσαν τιμητική πλακέτα στον κο Θεόφιλο Βαφείδη, ονομάζοντάς τον Πρέσβη της Κρητικής Γαστρονομίας στην Πολωνία.

Σημειωνεται ότι το μενού της εκδήλωσης αποτελούνταν αποκλειστικά από Κρητικά εδέσματα και κρασιά.

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι εξής:

  • η Ελληνική Πρεσβεία στην Βαρσοβία δια της Εμπορικής ακολούθου της κας Σοφία Μαρία Μπαγατέλα
  • ο Έλληνας Πρόξενος κος Σπύρος Βουρτζης
  • η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Πολωνίας κα Νικολέτα Νικολοπούλου

Η Choose Crete συνεργάζεται στενά με την Περιφέρεια Κρήτης, τα Επιμελητήρια του νησιού και τους υπεύθυνους τουρισμού των Δήμων, αλλά και με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της Κρήτης, ώστε να βελτιστοποιηθεί το αποτέλεσμα προβολής του νησιού και να παρουσιάζεται στις κύριες αγορές του μια ολοκληρωμένη εμπειρία από το ταξίδι στην Κρήτη.

Επικεφαλής της “Choose Crete” είναι ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, πρόεδρος του Chapter Ελλάδας και Κύπρου της ASTA (American Society of Travel Advisors) και με μακρόχρονη εμπειρία στη διοργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων για την τουριστική προβολή προορισμών, των παραδοσιακών προϊόντων και της γαστρονομίας μας σε βασικές αγορές του εξωτερικού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024