Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧορήγηση άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι του Γάιου Παξών
Αερομεταφορές

Χορήγηση άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι του Γάιου Παξών

Η συγκεκριμένη αδειοδότηση έχει ιδιαίτερη σημασία -υπό την έννοια, ότι ήδη έχει αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο του λιμένα Κέρκυρας και καθίσταται πλέον δυνατή η πρώτη σύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ Κέρκυρας, και Παξών.

Ξεκινά η δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων της χώρας, αρχής γενομένης με την άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στο Λιμένα Γάιου Παξών, η οποία προωθείται από τα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Προς αυτόν το σκοπό, έχει ήδη υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί και από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Η συγκεκριμένη αδειοδότηση έχει ιδιαίτερη σημασία -υπό την έννοια, ότι ήδη έχει αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο του λιμένα Κέρκυρας και καθίσταται πλέον δυνατή η πρώτη σύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ Κέρκυρας, και Παξών, επαναφέροντας έτσι, με εφαρμογή του Νόμου 4146/2013, τη συγκοινωνία με υδροπλάνο, η οποία είχε σταματήσει από το 2009.

Κάτοχος της αδείας του υδατοδρομίου Παξών είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ, (ΟΛΚΕ ΑΕ), με φορέα λειτουργίας την εταιρεία Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ, ο οποίος κατέχει την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024