Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαδρομές με στόχο την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο
Εναλλακτικός τουρισμός

Διαδρομές με στόχο την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προωθεί τον εναλλακτικό τουρισμό και ειδικότερα την ανάδειξη ιστορικών διαδρομών σε Αρκαδία και Μεσσηνία, με στόχο την προσέλκυση ειδικών επιστημόνων και φίλων του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού -και ειδικότερα την ανάδειξη ιστορικών διαδρομών σε Αρκαδία και Μεσσηνία- ξεκίνησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο πλαίσιο αυτό, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας και Μεσσηνίας, κ.κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας και Παναγιώτης Αλευράς, με υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας, επισκέφθηκαν το Λύκαιο Όρος, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η μελέτη ειδικής τουριστικής διαδρομής, η οποία θα συνδέει την ιερά κορυφή των Αρκάδων, το Λύκαιο όρος, με τον ναό του επικούρειου Απόλλωνα, το φαράγγι της Νέδας και ολοκλήρωση της διαδρομής στην Αρχαία Λυκόσουρα, που, κατά τη μυθολογία, αποτελεί την πρώτη πόλη της Γης.

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας τουριστικής διαδρομής σε ένα εξαιρετικού κάλλους φυσικό τοπίο, που θα συνδέει ιστορικούς για την αρχαιότητα τόπους σε Αρκαδία και Μεσσηνία.

Το έργο έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας με εξασφαλισμένη πίστωση και στόχο να ολοκληρωθεί εντός του 2013.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024