Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔιαμαρτυρία των Μαλίων για την 'εικόνα' τους στο Discover Greece
Προβολή προορισμού

Διαμαρτυρία των Μαλίων για την 'εικόνα' τους στο Discover Greece

Επιστολή διαμαρτυρίας του αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Χερσονήσου Κρήτης, κ. Ευθ. Μουντράκη προς ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, αλλά και στην Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΕΔΕ), για τη παρουσίαση των Μαλίων μέσα από την ιστοσελίδα του Discover Greece.

Σοκ υποστηρίζει ότι έπαθαν οι φορείς (και όχι μόνο) που διάβασαν την προβολή των Μαλίων στο Discover Greece, καθώς ο Δήμος Χερσονήσου προβάλλεται σαν ένα party destination και μόνο.

Όπως γράφεται στην ιστοσελίδα, “Hersonissos invites you to have a lively, non-stop party holiday. Welcome to mayhem and merriment. Just a few kilometres east of Heraklion, Hersonissos invites you to a summer of flirting, fun and frolicking under the sun in its countless bars, clubs, hotels, restaurants. Amid endless kilometres of coastline with crystalline water, beach bars and water sports, the music’s turned up to the max, the drinks flow and the dancing lasts till dawn. Young tourists from all over the world push their boundaries at the nonstop summer party in Hersonissos and Malia.”

Και, μεταξύ άλλων:
“Αnything goes in Hersonissos”
“Εveryone feels at home: English, Irish, Dutch”
“The dancing starts early, as does the drinking. Ask for a top-up and live it up.”

“Λυπόμαστε πάρα πολύ, που ένας κοσμοπολίτικος προορισμός όπως ο Δήμος Χερσονήσου, με πάρα πολλά 4* και 5* ξενοδοχεία (μελών του ΔΣ του ΣΕΤΕ!), από τα καλύτερα της Ελλάδας, με απίστευτες υποδομές, με μία απίστευτη φυσιολατρική και πολιτισμική προίκα από την ενδοχώρα του, με πολλές εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες και τόσα άλλα που θα μπορούσα να αναφέρω, παρουσιάζεται σαν ένα party destination όπου Άγγλοι, Ιρλανδοί και Ολλανδοί (εθνικότητες γνωστές για τα προβλήματα που δημιουργούν) ‘πίνουν μέχρι να πέσουν κάτω και εξωθούνται στα όριά τους…!!!'”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μουντράκης στην επιστολή του.

“Επειδή θεωρούμε την καταχώρησή σας ως δυσφημιστική για τον Δήμο μας, υποτιμητική και επιβλαβή για τα εκατοντάδες ξενοδοχεία (70.000 κλίνες περίπου), καταστροφική για τα χιλιάδες εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιοχή μας, παρακαλούμε για την ΑΜΕΣΗ απόσυρση των κειμένων σας!

“(…) Ζητούμε κατανόηση για την αγανάκτησή μας, καθώς ο Δήμος μας κάνει ό,τι μπορεί για να αντιστρέψει κάποιο αρνητικό κλίμα που υπήρχε παλαιότερα για 1-2 περιοχές του Δήμου μας και αφορούσαν στην ουσία κομμάτια δρόμου 80-100 μέτρων και ένα πολύ μικρό κομμάτι των επισκεπτών μας, μικρότερο από το 1%, το οποίο υπάρχει σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς όλου του κόσμου την ίδια περίοδο, για 20-30 μέρες.

Ο Δήμος μας έχει ως επί το πλείστον οικογένειες και ζευγάρια ως κύριους επισκέπτες και από όλα τα μέρη του κόσμου, με πάρα πολλούς από αυτούς να μας επισκέπτονται για περισσότερα από 20-30 χρόνια!”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024