Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔιαμαρτυρίες των εργαζόμενων στις Κυπριακές Αερογραμμές
Αερομεταφορές

Διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στις Κυπριακές Αερογραμμές

Οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές απαιτούν, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.

Συνεχίζουν αύριο το απόγευμα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές, διαμαρτυρόμενοι για το οριστικό κλείσιμο της εταιρείας, ενώ το πρωί οι συντεχνίες θα έχουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου και με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργο Περδίκη.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις ΚΑ θα αρχίσει αύριο στις 15:00, – μία ώρα πριν την έναρξη της Ολομέλειας της Βουλής- και όχι στις 12:00 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Οι εργαζόμενοι στις ΚΑ απαιτούν, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους, την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων που θα δώσουν την ευκαιρία εργοδότησης εργαζομένων είτε στο κράτος είτε στην περίπτωση σύστασης νέας εταιρείας κυπριακών συμφερόντων, στην καταβολή αποζημιώσεων στους απολυθέντες εργαζόμενους.

Ακόμη, οι συντεχνίες της ΑΗΚ (Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου), σε ανακοίνωσή τους σχετικά με τις εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές, καλούν τους εργαζοπμένους να βρίσκονται σε εγρήγορση και να επαγρυπνούν για να αποτρέψουν επανάληψη παρόμοιων “εγκλημάτων”, ενώ κάνουν λόγο για “μη σοβαρή και επιλήψιμη διαχείριση των Κυπριακών Αερογραμμών από το κράτος”.

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών “υπέστη αγογγύστως κατά καιρούς και συστηματικά την τελευταία δεκαετία, τεράστιες θυσίες για να σώσει τον Οργανισμό του” και δε θα πρέπει να φορτώνεται την ευθύνη για την κατάληξή του.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024