Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔιευκρινήσεις ζητούν τα τουριστικά καταλύματα για την ειδική εισφορά 2% επί του διαδικτύου
Τουριστικά καταλύματα

Διευκρινήσεις ζητούν τα τουριστικά καταλύματα για την ειδική εισφορά 2% επί του διαδικτύου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ζητά διευκρινήσεις για το αν στην έννοια 'υπηρεσία διαφήμισης ή προβολής ή εν γένει προώθησης προϊόντος' περιλαμβάνονται και οι προμήθειες που καταβάλλουν τα καταλύματα (επιχειρήσεις ή ιδιώτες) στους OTAs.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ κ. Σταύρο Καπάκο, στέλνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων, Αντώνης Καρατάσος, σχετικά με την εγκύκλιο 11/18 του ΕΔΟΕΑΠ για την ειδική εισφορά 2% επί του διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, ακολουθεί η επιστολή επακριβώς.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ζητούμε διευκρινίσεις για την εγκύκλιο 11/2018, καθώς σχεδόν όλα τα μέλη μας συνεργάζονται με Online Travel Agencies (OTAs) (πχ. Booking.com, Airbnb, Expedia κλπ).

Πρέπει να διευκρινιστεί αν στην έννοια ‘υπηρεσία διαφήμισης ή προβολής ή εν γένει προώθησης προϊόντος’ περιλαμβάνονται και οι προμήθειες που καταβάλλουν τα καταλύματα (επιχειρήσεις ή ιδιώτες) στους OTAs.
Οι αμοιβές αυτές δεν είναι ‘δαπάνες προβολής ή διαφήμισης’ αλλά προμήθεια, βάσει συμφωνητικού που έχει υπογραφεί από τους συμβαλλόμενους (καταλυματία – ΟΤΑ).
Επιπλέον υπάρχουν OTAs που δεν εκδίδουν τιμολόγιο προμήθειας, αλλά καταβάλουν την αμοιβή στο κατάλυμα και λαμβάνουν το σχετικό τιμολόγιο.
Θεωρούμε ότι τέτοιες συνεργασίες δεν εμπίπτουν στην ειδική εισφορά.”
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024