Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔήμαρχος Κέρκυρας: ‘Απαράδεκτο: Ενοικιάζονται ακόμη και σήμερα στο νησί κατοικίες σε κατοίκους εξωτερικού’
Τουριστικά καταλύματα

Δήμαρχος Κέρκυρας: ‘Απαράδεκτο: Ενοικιάζονται ακόμη και σήμερα στο νησί κατοικίες σε κατοίκους εξωτερικού’

Απαράδεκτο, τη στιγμή που ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, να επιτρέπεται η άσκηση παράλληλης δραστηριότητας και να ενοικιάζονται στην Κέρκυρα κατοικίες σε κατοίκους εξωτερικού, σημειώνει η κα Μερόπη Υδραίου.

Ακρως αντικοινωνικό χαρακτηρίζει το φαινόμενο της συνέχισης βραχυχρόνιας ενοικίασης κατοικιών εν τω μέσω της κρίσης στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας λόγω κορονοϊού, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου.

Για το λόγο αυτό επικοινώνησε με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τους υφυπουργούς Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Μάνο Κόνσολα και Νίκο Χαρδαλιά αντίστοιχα και στους οποίους και έθεσε μετ’επιτάσεως το πρόβλημα ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ακολουθεί η δήλωση της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας: “Η μοναδική προτεραιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία των πολιτών. Για αυτό άλλωστε έχει ανασταλεί το σύνολο σχεδόν της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας του τόπου μας.

Θεωρώ απαράδεκτο, τη στιγμή που ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και βρισκόμαστε στο σημείο αιχμής της πανδημίας, να επιτρέπεται η άσκηση παράλληλης δραστηριότητας και να ενοικιάζονται στην Κέρκυρα κατοικίες σε κατοίκους εξωτερικού.

Κάποιοι, μπροστά στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους, θυσιάζουν τα πάντα, ακόμα και την υγεία των πολιτών.

Επικοινώνησα σήμερα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα καθώς και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στους οποίους και έθεσα το θέμα ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων απέναντι σε αυτό το αντικοινωνικό φαινόμενο.

Ζήτησα επίσης να εξεταστεί ακόμη και η ενεργοποίηση του μέτρου απαγόρευσης των πτήσεων από και προς την Ελλάδα, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Τόσο ο υπουργός Τουρισμού όσο και οι δύο υφυπουργοί με διαβεβαίωσαν ότι εντός των επόμενων 24ώρων θα ληφθούν μέτρα με τα οποία θα αντιμετωπιστεί και αυτό το φαινόμενο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024