Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημιουργία υποδομών και έναρξη επισκεψιμότητας στη νησίδα των Θοδωρού
Συνεργασία του Δήμου Χανίων με τη Διεύθυνση Δασών

Δημιουργία υποδομών και έναρξη επισκεψιμότητας στη νησίδα των Θοδωρού

Από το 2013 η νησίδα των Θοδωρού θα έχει αλλάξει σημαντικά όψη όσον αφορά στις υπάρχουσες υποδομές και θα είναι πλέον επισκέψιμη για το κοινό, δημότες και επισκέπτες.

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για τη βελτίωση των υποδομών και την έναρξη της επισκεψιμότητας στη νησίδα των Θοδωρού, πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Χανίων.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον δήμαρχο Χανίων, κ. Μανώλη Σκουλάκη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, σήμερα στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοδώρων και το προσκύνημα στα Θοδωρού, αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012.

“Με αφορμή την εορτή των Αγίων Θεοδώρων, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ενορία Αγίας Μαρίνας και τη Διεύθυνση Δασών Χανίων διοργανώνουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, επίσκεψη στη νησίδα των Θοδωρού για προσκύνημα στο τρίκλιτο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί και από το οποίο έχει πάρει το όνομα του η νησίδα”, επεσήμανε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι “για το σκοπό αυτό ο Δήμος Χανίων έχει ναυλώσει πλοιάρια με τα οποία οι προσκυνητές θα μπορούν να εξυπηρετούνται και να επισκέπτονται δωρεάν τη νησίδα. Η αναχώρηση θα γίνεται από το δεύτερο μόλο της Αγίας Μαρίνας (πίσω από φαρμακείο), από τις 7 το πρωί έως τις 11 π.μ. και η επιστροφή έως τις 2 μ.μ.”.

“Η νησίδα των Θοδωρού, η οποία βρίσκεται στα βόρεια του κόλπου των Χανίων, συνολικής έκτασης 697 στρεμμάτων, αποτελεί ένα από τα πια γνωστά σημεία αναφοράς του Δήμου μας, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν είναι επισκέψιμη, παρά μόνο μια φορά τον χρόνο. Χαρακτηρίζεται υψηλής σημασίας τόσο από ιστορικής όσο και από περιβαλλοντικής σκοπιάς, μια και όπως είναι γνωστό αποτελεί καταφύγιο και χώρο εκτροφής για τον κρητικό αίγαγρο, το γνωστό σε όλους μας κρι-κρι, καθώς το νησί έχει κηρυχθεί ως προστατευόμενη περιοχή”, τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης και συνέχισε: “Η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας αυτή τη σημασία της νησίδας και στα πλαίσια των προσπαθειών της για ανάδειξη και προβολή του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού πλούτου του Δήμου μας, έθεσε ευθύς εξ’αρχής ως στόχο την έναρξη της ελεγχόμενης επισκεψιμότητας των Αγίων Θεοδώρων με τη συνεργασία πάντα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, η οποία είναι και η διαχειρίστρια του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε το προηγούμενο διάστημα σειρά επαφών και στενή συνεργασία του γενικού γραμματέα του Δήμου κ. Κουρή και στελεχών του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής με τη διευθύντρια και στελέχη της Διεύθυνσης Δασών για τον καθορισμό των ενεργειών που απαιτούνται, ώστε να επιτύχουμε το στόχο μας.

Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχουμε συμφωνήσει, ώστε ο Δήμος Χανίων να υπογράψει το επόμενο διάστημα Προγραμματική Σύμβαση με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος – καθότι η νησίδα υπάγεται στο καθεστώς των περιοχών Natura 2000 – προκειμένου να αναλάβουμε να κατασκευάσουμε με δικές μας δαπάνες, τις ευκολίες πρόσβασης που απαιτούνται στη νησίδα για να καταστεί αυτή επισκέψιμη. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του δήμου μας -σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών- θα συντάξουν και τις αναγκαίες μελέτες εφαρμογής στη βάση σχετικής προμελέτης που υπάρχει διαθέσιμη”.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Χανίων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “του χρόνου η νησίδα θα έχει αλλάξει σημαντικά όψη όσον αφορά στις υπάρχουσες υποδομές και θα είναι πλέον επισκέψιμη για το κοινό, δημότες και επισκέπτες, αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά και το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας και ειδικά της περιοχής της Ν. Κυδωνίας”.
 
Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού κ. Δημήτρης Λειψάκης, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα τουρισμού κα Μαρία Κοκκινάκη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/03/2023
23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023