Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΔήμος Ρεθύμνης: Οι τουριστικές δράσεις φέρνουν την Κρήτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Προορισμοί

Δήμος Ρεθύμνης: Οι τουριστικές δράσεις φέρνουν την Κρήτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Εξαιρετικός ο Απρίλιος για το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης: προβολή της Κρήτης στην Κύπρο, Χρυσό Βραβείο στα φετινά Tourism Awards και φιλοξενία του γνωστού Γάλλου δημοσιογράφου Γαστρονομίας François Régis Gaudry.

Με αφορμή την αναμενόμενη αύξηση της τουριστικής εισροής από την Κύπρο στην Κρήτη, καθώς και το νέο ρεκόρ απευθείας πτήσεων μεταξύ Κύπρου και Κρήτης που αναμένεται το φετινό καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του project Γίνε Κρητικός για μια Mέρα, στις 20 Απριλίου, στη Λευκωσία, με στόχο την τουριστική προώθηση και προβολή του νησιού.

Επίσημος διοργανωτής ήταν ο ιδιωτικός φορέας Choose Crete και την εκδήλωση φιλοξένησε το Top Kinisis. Η οργάνωση ανήκε στον κ. Λεωνίδα Μπαμπάνη, Γενικό Διευθυντή της Choose Crete.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, παρουσίασε τη νέα καμπάνια του Δήμου, που είναι πιστοποιημένος με το σήμα Bike Friendly, δίνοντας έμφαση στον Ποδηλατικό και τον Γαμήλιο Τουρισμό, καθώς και σε άλλες μορφές Εναλλακτικού Τουρισμού, τις οποίες αναπτύσσει και προάγει ο Δήμος Ρεθύμνης.

Την εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος, κα Καρολίνα Κυπριανού, χαιρέτησε εκ μέρους του Έλληνα πρέσβη, κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, η κα Αθηνά Παπαγεωργίου, διευθύνουσα στο Προξενικό Γραφείο, ενώ παραβρέθηκαν ο κ. Πέτρος Σαγάνας, διευθυντής του ΕΟΤ Κύπρου, ο κ. Μανώλης Τσακαλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης, εκπρόσωποι από τους Δήμους Χανίων και Χερσονήσου, καθώς και εκπρόσωποι από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης.

Tourism Awards

Στις 27 Απριλίου, ο Δήμος Ρεθύμνης βραβεύτηκε με το Gold Award στη νέα κατηγορία Bike Friendly Travel των Tourism Awards 2023 για το έργο του σχετικά με τον Ποδηλατικό Τουρισμό.

Η 10η τελετή των συγκεκριμένων βραβείων, στα οποία διακρίνονται οι πρωτοπόροι και καινοτόμου δήμοι και οι φορείς και επαγγελματίες του κλάδου που παράγουν ποιοτικά έργα, προϊόντα και υπηρεσίες τουρισμού, φιλοξενίας και διασκέδασης, πραγματοποιήθηκε στο Grand Hyatt στην Αθήνα με προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα.

Το βραβείο, το οποίο παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο Δήμος Ρεθύμνης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς έλαβε αναγνώριση από τον σπουδαίο θεσμό των Tourism Awards και στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση του Ποδηλατικού Τουρισμού, μοιράζοντας τη θετική του εμπειρία και σε άλλους δήμους της Ελλάδας και υπενθυμίζοντας τα ευεργετικά της άσκησης, που είναι η υγεία και η ψυχική ευφορία για κατοίκους και επισκέπτες.

Άλλωστε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν οι Ημέρες Ποδηλάτου Ρεθύμνου- Rethymno Bike Friendly Days από 1 έως 3 Ιουνίου, περιλαμβάνοντας και την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλασίας στις 2 Ιουνίου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αποτελείται από ποδηλατοβόλτες για όλους τους επισκέπτες, με στόχο να γνωρίσουν τα σημεία ιδιαίτερης φυσικής και ιστορικής ομορφιάς της πόλης, ενώ, τη δεύτερη ημέρα, θα υπάρξει φόρουμ με σημαντικούς καλεσμένους-ομιλητές, στο οποίο θα γίνει εκτενής ανάλυση στα οφέλη που αποκομίζουν οι προορισμοί από τον Ποδηλατικό Τουρισμό.

Η κρητική γαστρονομία

Από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφικό ταξίδι του κ. François Régis Gaudry στην Κρήτη, προκειμένου να προβληθεί η κρητική γαστρονομία και παράδοση μέσω της εκπομπής του On va déguster στον δημοφιλέστερο ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας France Inter.

Το ταξίδι διοργάνωσε ο ΕΟΤ Γαλλίας και το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό, καθώς ο κ. Gaudry αγγίζει τους 2.000.000 ακροατές σε κάθε του εκπομπή, απευθυνόμενος σε ένα κοινό που αναζητά αυθεντικούς προορισμούς συνδεδεμένους με αντίστοιχες εμπειρίες γεύσεων, με σεβασμό στο περιβάλλον και με έμφαση στη φύση και τον τοπικό χαρακτήρα. Επιπλέον, ο ίδιος έχει πολύ δυναμική παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με 335.000 followers στο Instagram και 381.000 followers στο Facebook.

Συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Δήμου Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, την κα Σοφία Λαντζανάκη, από το Γραφείο Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης, η οποία επιμελήθηκε όλη τη φιλοξενία, καθώς και από την κα Αγγελική Πελαντάκη, Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Αγ. Βασιλείου, ο κ. Gaudry απέκτησε στη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του μια ολοκληρωμένη πρώτη εικόνα του τόπου, των ανθρώπων, των προϊόντων και της εν γένει γαστρονομικής ταυτότητας του Ρεθύμνου και της Κρήτης.

Οι δηλώσεις της αντιδημάρχου τουρισμού

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Καθώς η νέα σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά, το Τμήμα Τουρισμού συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις του, πάντα με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή του Ρεθύμνου και της Κρήτης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η επίσκεψη του κ. Gaudry ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της σύνδεσης του Πρωτογενούς με τον Τριτογενή Τομέα, με τη συνεργασία πληθώρας επαγγελματιών του τόπου μας, οι οποίοι προσέφεραν με μεγάλη ευχαρίστηση υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας. Επιπλέον, η συμμετοχή των ντόπιων ανθρώπων, χάρισε στον καλεσμένο μας αυθεντικές εμπειρίες του κρητικού τρόπου ζωής, εργασίας και διατροφής, κάνοντάς τον πρεσβευτή της ιδιαίτερης ταυτότητας του νησιού μας σε όλη τη Γαλλία.

Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε στη σταθερότητα της συμμετοχής και της αρωγής των ανθρώπων μας στις φιλοξενίες τέτοιου είδους και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που στοχεύει στην προβολή των κόπων όλων μας ως εξαιρετικοί οικοδεσπότες.

Η συνεργασία μας με τον ΕΟΤ Ελλάδας και εξωτερικού είναι διαρκής και αποτελεσματική, ενώ η επόμενη φιλοξενία fam trip θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά με ομάδα δημοσιογράφων και bloggers.

Η διάκρισή μας στα φετινά Tourism Awards, αποτελεί ένα ακόμα βήμα αναγνώρισης των πολύχρονων προσπαθειών του Δήμου μας προς τη δημιουργία μιας απόλυτα «έξυπνης πόλης», η οποία θα στηρίζεται αποκλειστικά στο σύγχρονο μοντέλο της Βιωσιμότητας, της Ασφάλειας, της Προσβασιμότητας και της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος.»   

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024