Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΔήμος Σκιάθου: Τέσσερις προσβάσιμες παραλίες για ΑμεΑ με το SEATRAC
Προορισμοί

Δήμος Σκιάθου: Τέσσερις προσβάσιμες παραλίες για ΑμεΑ με το SEATRAC

Σκιάθος προσβάσιμες παραλίες

Τέσσερις παραλίες στη Σκιάθο διαθέτουν εγκαταστάσεις SEATRAC για ΑμεΑ, ενισχύοντας την προσβασιμότητα και ισότιμη πρόσβαση στον τουρισμό.

Φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, τέσσερεις παραλίες του Δήμου Σκιάθου μπορούν να φιλοξενήσουν ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα με το σύστημα SEATRAC που βρίσκεται στις παραλίες Αγία Ελένη, Αγία Παρασκευή, Κουκουναριές, και Βρωμόλιμνος.

Το SEATRAC είναι μία μη μόνιμη εγκατάσταση που εξυπηρετεί εκατοντάδες λουόμενους κάθε χρόνο. Ο Δήμος έχει μπει δυναμικά στον χάρτη του προσβάσιμου τουρισμού διαθέτοντας υποδομές για όλους. Σε συνεργασία με την ΤΟΒΕΑ προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται για τα SEATRAC και να αποκτήσουν δωρεάν το χειριστήριο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης όποια ώρα επιθυμεί ο κάθε λουόμενος να επισκεφτεί την παραλία.

Με πάνω από 1 δισ. ανθρώπους με αναπηρίες σε ολόκληρο τον κόσμο, η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης, εκτός από ανθρώπινο δικαίωμα, είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένου τόπου.

«Βασική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων μας είναι η Σκιάθος να είναι ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί ενέργειες που εξασφαλίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα και κάνουν τη Σκιάθο προσβάσιμη σε όλους. Οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας με αναπηρία ή με κινητικά προβλήματα είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, σε κάθε της έκφανση και σε κάθε δραστηριότητα. Έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν, να διαμορφώσουμε υποδομές και να προσφέρουμε υπηρεσίες με βάση τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία. Σαφώς είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να γίνουν, αλλά είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που οι επισκέπτες με κινητικά προβλήματα μπορούν ισότιμα να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Ο  Δήμος θα καταθέσει μελέτη για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες»  του Υπουργείου Τουρισμού, το έργο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη παρεμβάσεων ημι-μόνιμων υποδομών σε παραλίες προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα ή εμποδιζομένων ατόμων γενικότερα. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος προϋπολογισμός για κάθε παραλία δεν δύναται να ξεπερνά το ποσό των 70.000 ευρώ με μέγιστο αριθμό παραλιών ανά δήμο, τέσσερις παράλιες. Συνολικά ο Δήμος Σκιάθου θα καταθέσει πρόταση για 280.000 ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024