Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔημοσιογραφικές αποστολές στη Φυλή για προβολή της στις αγορές του εξωτερικού
Προώθηση προορισμού

Δημοσιογραφικές αποστολές στη Φυλή για προβολή της στις αγορές του εξωτερικού

Την περιοχή επισκέφθηκε δημοσιογράφος, ειδικευμένος στην προβολή γαστρονομικών προορισμών ανά τον κόσμο και διοικητικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων για τη Διατροφή, την Οινοποιία και τα Ταξίδια (IFWTWA). Ακόμη, ιρλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο του Unravel Travel TV.

Η ιστορικότητα της Φυλής που αναδείχθηκε με το πρόσφατο διεθνές συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου η πλούσια γαστρονομία της και η μοναδικότητα των δραστηριοτήτων στο φυσικό τοπίο της Πάρνηθας αποτέλεσαν τους τρείς βασικούς πυλώνες, στους οποίους επικεντρώθηκε η προβολή της περιοχής στις αγορές του εξωτερικού, μετά από σειρά προγραμματισμένων δημοσιογραφικών αποστολών που οργανώθηκαν από το Δήμο, σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων MTC Group, στην οποία έχει αναθέσει τα θέματα τουριστικής προβολής.

Συγκεκριμένα, την περιοχή επισκέφθηκε ο δημοσιογράφος και blogger κ. Ντ’Ετρεμόν, ειδικευμένος στην προβολή γαστρονομικών προορισμών ανά τον κόσμο και διοικητικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων για τη Διατροφή, την Οινοποιία και τα Ταξίδια (IFWTWA). Τα κείμενά του αναρτώνται σε κόμβους όπως το examiner.com, ένα ιστότοπο παραγωγής περιεχομένου ποιότητας με περισσότερους από δώδεκα εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες και με τριάντα οκτώ εκατομμύρια προβολές σελίδων μηνιαίως. Αναρτώνται επίσης στο travelpenandpalate.com,  ένα προσανατολισμένο στη γαστρονομία μπλογκ με ευρεία διεθνή απήχηση, ενώ στο facebook και στο twitter έχει περισσότερους από τριάντα δύο χιλιάδες φίλους ή ακόλουθους. Συνεργάζεται με τον ιστότοπο Ηellenic Νews της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες και με το ταξιδιωτικό site Luxe Beat Magazine που έχει περισσότερους από 600.000 εγγεγραμμένους χρήστες.

Στην περιοχή βρέθηκε και ιρλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο του Unravel Travel TV, που εκπέμπει σε πολλά δίκτυα και media πλατφόρμες όπως το Satellite, Cable, Online TV και επιλεγμένα βίντεο στο YouTube. Tο κανάλι του Unravel Travel TV στο YouTube κατέχει την 51ή θέση όλων των Travel Channels στην Ευρώπη και 642ή παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο κανάλι μόνο στο YouTube έχει συνολικά 14,8 εκατ. προβολές, 17.330 Subscribers και 250.000-400.000 προβολές το μήνα. Επιλεγμένες εκπομπές του Unravel Travel TV εκπέμπουν και στο Ντουμπάι στο City 7 που μέσω δορυφόρου μπορούν να παρακολουθήσουν σε όλη την Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. Επίσης το Unravel Travel TV προσφέρει ταξιδιωτικό υλικό στο εβδομαδιαίο slot στα κανάλια από την Ιρλανδία, TV3 και Ireland AM με παρουσιάστρια την Julianne Mooney. Το υλικό που κατέχει το Unravel Travel TV προσφέρεται επίσης σε προορισμούς, Tour Operators, Tour Companies, αλλά και στα TBEX events στην Ευρώπη και την Ασία. Το TBEX είναι το μεγαλύτερο event παγκοσμίως όπου συγκεντρώνονται όλοι οι travel bloggers, ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι, συγγραφείς και media content creators.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης επικοινωνιακής πολιτικής του ΕΟΤ για μεγιστοποίηση της προβολής της Ελλάδας στα Μέσα Ενημέρωσης και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το Γραφείο ΕΟΤ-Κάτω Χωρών διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας “Photo of the Year/EIection 2017”, που θα πραγματοποιηθεί από την πλατφόρμα επαγγελματιών τουρισμού Travelution.nl. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός αποσκοπεί στη διαρκή προώθηση του προορισμού της Ελλάδας προς τους επαγγελματίες τουρισμού, οι οποίοι αποτελούν σημαντικούς πολλαπλασιαστές της θετικής εικόνας για την Ελλάδα. Το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών σε συνεργασία με την Travelution επέλεξε τους 3 φιναλίστ που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να φωτογραφήσουν προορισμούς. Οι φωτογραφίες που θα προκύψουν από τα ταξίδια εξοικείωσης θα δημοσιευθούν σε ένα ειδικό αφιέρωμα 20 σελίδων στο περιοδικό Travelution, και θα προωθηθούν ηλεκτρονικά σε όλους τους συνδρομητές της πλατφόρμας τον Δεκέμβριο 2017, παράλληλα με τη δημιουργία άλμπουμ 18 φωτογραφιών στο Facebook και στο Pinterest. Ειδική ανακοίνωση για τον διαγωνισμό που θα παροτρύνει τους αναγνώστες να ψηφίσουν την καλύτερη φωτογραφία μέσω της ιστοσελίδας Travelution.nl θα αναρτηθεί εντός του μηνός Νοεμβρίου. Στο τέλος της περιόδου επιλογής, θα ανακοινωθεί ο νικητής στον οποίο θα παραδοθεί ως βραβείο ένας έπαινος και μια ψηφιακή κάμερα την οποία θα προμηθεύσει το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Θα ακολουθήσει γνωστοποίηση του νικητή στην πλατφόρμα Travelution.nl και κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Vakantiebeurs, που θα πραγματοποιηθεί 9- 14/1/2018 στην Ουτρέχτη, Ολλανδίας. Στο πλαίσιο αυτό θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες τη Φυλή, ένας από τους τρείς φιναλίστ, ο Sander Vlug από τον ταξιδωτικό Όμιλο Travix που συμπεριλαμβάνει τις εταιρείες CheapTickets, BudgetAir, Vayama, Vliegwinkel και Flugladen.

Στη φωτογραφία τα μέλη του ιρλανδικού τηλεοπτικού συνεργείου με τον αντιδήμαρχο Φυλής κ. Σπύρο Μπρέμπο και το στέλεχος της MTC Group κ. Δημήτρη Παλαιογιάννη.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024