Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔημοσιογραφική αποστολή του βρετανικού ITV στην Κέρκυρα
Προώθηση προορισμού

Δημοσιογραφική αποστολή του βρετανικού ITV στην Κέρκυρα

Η βρετανική αποστολή ξεναγήθηκε σε όλο το μήκος του νησιού, τόσο σε σημεία που σχετίζονται με τους Durrells (Κοντόκαλι, Grecotel Danilia Village, Καλάμι – White House των Durrells), αλλά και σε πολλά άλλα. Συνάντησε Βρετανούς μόνιμους κατοίκους της Κέρκυρας, με τους οποίους έκαναν και σύντομες συνεντεύξεις, ενώ γνώρισαν και το μοναδικό οικοσύστημα στον Ίσσο με το κεδρόδασος, τις αμμοθίνες και τη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων.

Αναχώρησαν χθες, Πέμπτη 30 Μαρτίου, για τη Βρετανία τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής του ITV. Συγκεκριμένα η 4μελής αποστολή αποτελείτο από τους: παρουσιάστρια Alison Hammond, παραγωγό Beth Riddlesworth, συντονίστρια Παραγωγής Joanne Humphreys και εικονολήπτη Martin Pettit.

Ξεναγήθηκαν σε όλο το μήκος του νησιού, τόσο σε σημεία που σχετίζονται με τους Durrells (Κοντόκαλι, Grecotel Danilia Village, Καλάμι – White House των Durrells), αλλά και σε πολλά άλλα. Απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα στο Λογγά, συνάντησαν Άγγλους μόνιμους κατοίκους της Κέρκυρας σε Κασσιώπη και Αχαράβη, με τους οποίους έκαναν και σύντομες συνεντεύξεις, είδαν όμορφες παραλίες, πανοραμική θέα από το παρατηρητήριο Κάιζερ στον Πέλεκα, ενώ γνώρισαν και το μοναδικό οικοσύστημα στον Ίσσο με το κεδρόδασος, τις αμμοθίνες και τη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων.


Στο Grecotel Danilia Village (από αριστερά προς δεξιά): Μαρία Θεοδωράκη, Νικόλαος-Φοίβος Καλούδης, Martin Pettit, Beth Riddlesworth, Χρύσα Γαρδικιώτη, Ευστάθιος Θεοδωράκης, Alison Hammond και Joanne Humphreys.

Η ξενάγηση στην Πόλη περιελάμβανε σημεία τόσο βρετανικού όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος (Μποσκέτο Durrell στην Πόλη, Γήπεδο Κρίκετ στην Κάτω πλατεία, Στέρνα Maitland, Ανάκτορο Μιχαήλ και Αγ. Γεωργίου, Λιστόν, Δημαρχείο, Duomo, Εβραϊκή κ.ά.)


Μετά από δείπνο, με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Σπύρο Γαλιατσάτο.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ευχαριστεί θερμά τον κ. Βασίλη Καλούδη, πρόεδρο του AOCTA και το τουριστικό γραφείο Lord Travel, για τη δωρεάν διάθεση mini van, για τις μετακινήσεις του τηλεοπτικού συνεργείου, τον κ. Ευστάθιο Θεοδωράκη για τη φιλοξενία στο χώρο και τα γυρίσματα στο Grecotel Danilia Village, την κα Μαρίνα Μπέσκα και το “Ταβερνάκι της Μαρίνας” για τη φιλοξενία στο χώρο τους, τη λήψη πλάνων για την ενότητα της τοπικής γαστρονομίας και τη δωρεάν παροχή γεύματος, τους Αφούς Δαφνή και το Ζαχαροπλαστείο “Παπαγιώργης”, για τη φιλοξενία στο χώρο, τα γυρίσματα και την προσφορά γλυκών στο συνεργείο και τον κ. Νικόλαο-Φοίβο Καλούδη, από το Περιφερειακό Γραφείο ΣΕΤΕ Ιονίων Νήσων, για τη συνοδεία και τις ξεναγήσεις των δημοσιογράφων.

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από γυρίσματα στον Ίσσο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023