Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔημοσιογράφοι από όλη τη χώρα γνώρισαν τον Οδοντωτό
Σιδηρόδρομος

Δημοσιογράφοι από όλη τη χώρα γνώρισαν τον Οδοντωτό

Εκπρόσωποι ΜΜΕ και ειδησεογραφικών/φωτογραφικών πρακτορείων από Αθήνα, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο, Λουτράκι, Πύργο, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και άλλες πόλεις, πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή με το τρενάκι, μένοντας έκπληκτοι από τη σπάνια ομορφιά της διαδρομής και απαθανάτισαν τις καλύτερες εικόνες για να διανθίσουν τα ρεπορτάζ τους, κάνοντας τον Οδοντωτό ευρύτερα γνωστό.

Ημέρα αφιερωμένη στη φιλοξενία 50 δημοσιογράφων από όλη τη χώρα ήταν η Τετάρτη 18 Μαΐου, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Εν Συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού” που διοργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής.

Εκπρόσωποι δημοφιλών ΜΜΕ και ειδησεογραφικών/φωτογραφικών πρακτορείων από Αθήνα, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο, Λουτράκι, Πύργο, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και άλλες πόλεις, πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή με το τρενάκι, μένοντας έκπληκτοι από τη σπάνια ομορφιά της διαδρομής και απαθανάτισαν τις καλύτερες εικόνες για να διανθίσουν τα ρεπορτάζ τους, κάνοντας τον Οδοντωτό ευρύτερα γνωστό. Το ραντεβού είχε δοθεί το πρωί στο Διακοπτό και το τρένο έκανε ολιγόλεπτη στάση σε σημεία ενδιαφέροντος της διαδρομής αλλά και στη Ζαχλωρού για ένα μικρό κέρασμα. Στον σταθμό των Καλαβρύτων τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη: η πρώτη ατμομηχανή του 1896, ο “μουντζούρης” είχε τεθεί σε λειτουργία και ταξίδεψε για λίγα μέτρα, δημιουργώντας μια ρετρό ατμόσφαιρα και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ακολούθως, οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και γευμάτισαν, παίρνοντας το απόγευμα το τρένο της επιστροφής για Διακοπτό, όπου οι διοργανωτές τους αποχαιρέτησαν με μουσική και δοκιμή εκλεκτών τοπικών κρασιών της Αιγιάλειας.


Σημειώνεται πως το ταξίδι των δημοσιογράφων συνόδεψαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, οι δήμαρχοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Θανάσης Παναγόπουλος και Γιώργος Λαζουράς, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη των διοικήσεων των συνεργαζόμενων φορέων κ.α.

Εξάλλου, το απόγευμα της Τετάρτης, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “Οδοντωτός Σιδηρόδρομος και Καλάβρυτα: 1896-2016, 120 χρόνια παράλληλης ιστορίας: Κατοχή – Αντίσταση – Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα – Απελευθέρωση” και με ομιλητή τον πρόεδρο του Μουσείου κ. Χρίστο Φωτεινόπουλο. Παράλληλα, στο χώρο φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφίας και πραγματοποιήθηκε προβολή του ηχοράματος του Αντώνη Φιλιππουπολίτη για το τρενάκι του Οδοντωτού (Παραγωγή: Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου).

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο και ειδικότερα, το Σάββατο 21 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ντόπιοι και επισκέπτες συμμετείχαν στις “Γεύσεις του Οδοντωτού”, εκδήλωση για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας, σε συνεργασία με την Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ. Μάλιστα, στις 12 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο, η Φιλαρμονική Νέων του Δήμου Καλαβρύτων έδωσει συναυλία, ενώ την Κυριακή 22 Μαΐου (Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας), στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού πραγματοποίησε εκδήλωση-ημερίδα με θέμα “Οδοντωτός Σιδηρόδρομος – Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού – γραμμές παράλληλες”.

Τη σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν όλο το μήνα Μάιο και αρχές Ιουνίου, διοργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, η Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ, ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Συλλόγος Φίλων του Οδοντωτού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024