Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΔωρεάν η EdessaCityCard από τις 15 Μαΐου 2021
Προώθηση προορισμού

Δωρεάν η EdessaCityCard από τις 15 Μαΐου 2021

Με την ευκαιρία του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού η 'πόλη των νερών' κάνει ένα δώρο στους επισκέπτες.

Με την κάρτα πόλης της Έδεσσας την οποία προμηθεύεται κανείς από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας στο πάρκο Καταρρακτών μπορεί να επισκεφθεί ένα πλήθος χώρων μέσα στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, το ενυδρείο-ερπετάριο, τον μύλο της γεύσης, τον μύλο των ορυκτών, τον μύλο του νερού και των 5 αισθήσεων καθώς επίσης και το λαογραφικό μουσείο και οι βυζαντινοί ναοί στο Βαρόσι, την παλιά πόλη της Έδεσσας στην καρδιά της Μακεδονίας. Στον σύντομο αυτό περίπατο θα μπορέσει να απολαύσει και την ζωντανή μουσική που θα αναπαράγεται από το Balcony Project, από καλλιτέχνες του Ωδείου Δήμου Έδεσσας Ω.Δ.Ε.ς στο μπαλκόνι του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης μετά τις 21:00 και την επομένη στις 11 τοπρωί. Θα δει την στοά των Καλλιτεχνών, το ηλιακό ρολόι, και παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την Ανθοέκθεση και την γεωπάρκο Καταρρακτών με τους περίφημους Καταρράκτες Έδεσσας.

Λίγο έξω από την πόλη βρίσκεται ο υδροβιότοπος Αγρα-Βρυτών-Νησίου (6 χλμ.) ενώ μπορεί να δεί τις ανθισμένες κερασιές στο δρόμο για το Καιμάκτσαλάν (39 χλμ.) όπου θα βρει και το τελευταίο χιόνι. Στην επιστροφή μπορεί να περάσει από τον Παραδοσιακό Οικισμό του Αγίου Αθανασίου (28 χλμ.), τις λίμνες της Παναγίτσας (24 χλμ.) ενώ παράλληλα θα βλέπει τη λίμνη Βεγορίτιδα (22 χλμ.). Επίσης μπορεί να επιλέξει τη διαδρομή στα δάση του Βερμίου κοντά την Κεδρώνα (18 χλμ.) και το Άνω Γραμματικό (28 χλμ). Στα μικρά χωριά θα βρει καφενεδάκια και ταβερνούλες.

Σημειώνεται ότι η Έδεσσα, η Βεγορίτιδα και η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Πέλλας έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για οργανωμένες επισκέψεις μονοήμερης, 3ήμερης ή 5ήμερης διάρκειας για οικογένειες και μικρές ομάδες. Αυτή την εποχή ξεκινούν μαζί με τους Δρόμους του Νερού και οι Δρόμοι του Κερασιού.

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας δίνεται και ο οδηγός πόλης και περιοχής όπως επίσης και πληροφορίες για επιλογή του κατάλληλου καταλύματος και της γνωριμίας με την τοπική γαστρονομία. Το τμήμα πολιτιστικού τουρισμού λειτουργεί με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας έτσι όπως τις διαχειρίζεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024