Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔυσφήμηση στο εξωτερικό από το ποτό-'μπόμπα' που τύφλωσε τουρίστρια στη Ζάκυνθο
Προορισμός

Δυσφήμηση στο εξωτερικό από το ποτό-'μπόμπα' που τύφλωσε τουρίστρια στη Ζάκυνθο

Η δηλητηρίαση από υψηλής τοξικότητας μεθανόλη είναι κατά πάσα πιθανότητα η αιτία που μια 20χρονη τουρίστρια από τη Βρετανία εισήλθε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου με νεφρική ανεπάρκεια και πολύ σοβαρή ζημιά στην όρασή της. Το περιστατικό καταγράφηκε από όλα τα βρετανικά ΜΜΕ.

Δυσμενής είναι η πρόβλεψη των γιατρών για την όραση της 20χρονης τουρίστριας Hannah Powell από την Αγγλία, η οποία τυφλώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Λαγανά Ζακύνθου, μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νοθευμένων ποτών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των γιατρών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου νοσηλεύεται, η όρασή της έχει υποστεί πολύ σοβαρή ζημιά και αυτή τη στιγμή, το μοναδικό που μπορεί να διακρίνει είναι σχήματα και περιγράμματα. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει αεροδιακομιδή, ώστε να μεταφερθεί στο Newcastle της Βρετανίας και να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία της.

Πιο θετικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στη νεφρική ανεπάρκεια που επίσης υπέστη η νεαρή κοπέλα, ως συνέπεια της μεθανόλης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να νοθεύουν τα ποτά. Η άτυχη κοπέλα υποβάλλεται καθημερινά σε αιμοκαθάρσεις, όμως οι θεράποντες ιατροί εκτιμούν πως λαμβάνοντας τη σωστή θεραπεία θα ξεπεράσει το πρόβλημα.

Στο πλευρό της 20χρονης, η οποία είχε ταξιδέψει μέσω πακέτου της Thomson, βρίσκονται οι γονείς της, που ταξίδεψαν αμέσως από το Λονδίνο στην Πάτρα.

Η περιπέτεια της άτυχης κοπέλας άρχισε μετά από ένα βράδυ διασκέδασης σε γνωστό κλαμπ της περιοχής του Λαγανά, όπου κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα νοθευμένου ποτού. Την επομένη μέρα ήταν καλά στην υγεία της και πήγε για κολύμπι, ωστόσο στη συνέχεια, αφού κοιμήθηκε για δύο συνεχόμενα 24ωρα, όταν ξύπνησε δεν έβλεπε.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο το βράδυ στελέχη της Αστυνομίας Ζακύνθου και του Tμήματος Eμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου μετέβησαν στα καταστήματα που διασκέδαζε η άτυχη κοπέλα και πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα μπουκάλια των ποτών.

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν, εκτός από τις λεπτομέρειες του περιστατικού, ότι τα “πειραγμένα” ποτά (ή “μπόμπες”) σερβίρονται σε ορισμένα μπαρ και κλαμπ στην Αθήνα και τα περισσότερο τουριστικά μέρη της Ελλάδας γνωστά για την έντονη νυχτερινή τους ζωή -όπως είναι η Ζάκυνθος– είχαν δημ,ιουργήσει και προβλήματα στο παρελθόν.

Στα βρετανικά δημοσιεύματα επισημαίνεται ακόμη ότι “κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ στην Ελλάδα χρησιμοποιούν μεθανόλη (γνωστή και ως μεθυλική αλκοοόλη) ως υποκατάστατο αλκοόλ στην παρασκευή των ποτών, για να καλύπτουν το γεγονός ότι τα ποτά νερώνονται. Η μεθανόλη χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα όπως στα αντιψυκτικά και σε βαφές ‘επιτίθεται’ στο οπτικό νεύρο. Η πόση έστω και 4 mg μπορεί να προκαλέσει μόνιμη τυφλότητα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024