Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας
Επενδύσεις

Εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας

Εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα κληθεί να υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά μέσα στην εβδομάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σε συνέχεια της τελευταίας του συνεδρίασης στις 24 Ιανουαρίου, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις σε σχέση με τα επικείμενα έργα προς αποκρατικοποίηση:

  • Εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα κληθεί να υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά την τρέχουσα εβδομάδα.
  • Εγκρίθηκε η βελτίωση του μηχανισμού πρόσθετου οικονομικού ανταλλάγματος (earn-out clause) στα τεύχη της Β’ Φάσης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Αφάντου της Ρόδου.

Όσον αφορά στο ακίνητο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, ο ενδιαφερόμενος επενδυτής NCH Capital θα κληθεί να υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά την επόμενη εβδομάδα.

Η Κασσιόπη θα δοθεί μέσω του “θεσμού επιφανείας”, ο οποίος επανήλθε σε ισχύ για πρώτη φορά από το 1946. Με αυτόν το θεσμό διασφαλίζεται για πάντα η κυριότητα της γης από το Δημόσιο, επιτρέποντας παράλληλα την αξιοποίησή της για ορισμένο χρονικό διάστημα. “θεσμός επιφανείας” διασφαλίζει για πάντα την κυριότητα της γης από το Δημόσιο, επιτρέποντας την αξιοποίησή της για ορισμένο χρονικό διάστημα. Ο θεσμός επιτρέπει την άντληση και μη δέσμευση πόρων για τις επιχειρήσεις, καθώς αν αυτές για παράδειγμα ενοικιάζουν τα κτίρια δεν μπορούν να εξασφαλίσουν δάνεια από τις τράπεζες, ενώ με τον θεσμό “επιφανείας” μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εμπράγματο δικαίωμά τους για άντληση πόρων. Η διαφορά του “θεσμού επιφανείας” από την ενοικίαση συνίσταται στο ότι ο θεσμός εμπίπτει στο εμπράγματο δίκαιο, δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έναντι τρίτων, ενώ η ενοικίαση εμπίπτει στο ενοχικό δίκαιο και αφορά μόνο τους δύο, δηλαδή τον ιδιοκτήτη και τον ενοικιαστή. Το πλεονέκτημά του είναι και φορολογικό, καθώς τα χρήματα για την απόκτηση του εμπράγματου δικαιώματος προπληρώνονται.

Η NCH, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ιδρύθηκε το 1993, και διαχειρίζεται πάνω από 3 δισ. δολ. στη ρωσική αγορά και σε άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της ανατολικής Ευρώπης. Οι συνιδρυτές της, George Rohr και Moris Tabacinic. ήταν από τους πρώτους επενδυτές στην περιοχή και έχουν επενδύσει σε μετοχές, ακίνητα, γεωργικές επιχειρήσεις και εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024