Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΕγκρίθηκε το Δίκτυο Μονοπατιών Νότιου Υμηττού από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Περιπατητικός τουρισμός

Εγκρίθηκε το Δίκτυο Μονοπατιών Νότιου Υμηττού από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Το δίκτυο μονοπατιών Νοτίου Υμηττού είναι ένα έργο που σε πρώτη φάση ανάπτυξης θα έχει μήκος περίπου 25 χλμ. Ενώνει σημεία φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, συνδέει το βουνό με τον αστικό ιστό και παρέχει πολλά τμήματα με εύκολες πεζοπορίες.

Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΡΧΕΔΗΜΟΣ και τα μέλη του εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ομόφωνη έγκριση και στήριξη, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2018 για την ανάδειξη και προστασία του Νοτίου Υμηττού μέσω της δημιουργίας ενός άρτιου δικτύου πεζοπορικών και πολιτιστικών διαδρομών στο βουνό μας.

“Η παρουσίαση των μελετητών, από την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας – Paths of Greece, έπεισε άπαντες για τη χρησιμότητα αυτού του έργου για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες του τόπου μας, αλλά και την ίδια τη φύση και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας. Η πρόκληση της υλοποίησης παραμένει το μεγάλο στοίχημα, που όμως τώρα φαίνεται πιο κοντά, καθώς επικράτησε το πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας”.


Ο αρχαίος δρόμος στο Καβούρι.

Ευχή των μελών του Συλλόγου ΑΡΧΕΔΗΜΟΣ είναι, αυτό το πρωτοπόρο, πράσινο έργο, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, τις διεθνείς προδιαγραφές και προοπτικές, τις ήπιες παρεμβάσεις και τη μεγάλη προστιθέμενη αξία για τη φύση, τον πολιτισμό και το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, να αποτελέσει δείγμα γραφής της πορείας που θα ακολουθήσει ο Σύλλογος και οι Δημοτικές Αρχές και στο μέλλον και να συνεχίσει να ενώνει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως παράταξης, με κινητήρια δύναμη την αγάπη για την περιοχή μας, την προστασία του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, την αειφορία και την ποιοτική επισκεψιμότητα.

Το δίκτυο μονοπατιών Νοτίου Υμηττού είναι ένα έργο που σε πρώτη φάση ανάπτυξης θα έχει μήκος περίπου 25 χλμ. Ενώνει σημεία φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, συνδέει το βουνό με τον αστικό ιστό και παρέχει πολλά τμήματα με εύκολες πεζοπορίες. Για το μονοπάτι αυτό έχει καταρτιστεί επίσης σχέδιο προβολής και διαχείρισης σε βάθος πενταετίας, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ταυτότητας, τη δημιουργία ιστοσελίδας και εφαρμογής, καθώς και την πιστοποίηση της διαδρομής με το μοναδικό σήμα παγκοσμίου εμβέλειας, το Green Flag Trails.

Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΔΗΜΟΣ ευχαριστεί για την υποστήριξή του τον κ. Αθ. Μαρτίνο, ο οποίος πίστεψε στο όραμα των μελών του Συλλόγου και το στήριξε καλύπτοντας σημαντικό μέρος του κόστους της μελέτης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024