Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕγκρίθηκε το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής των Χανίων για το 2013
Προβολή προορισμού

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής των Χανίων για το 2013

Η ανάπτυξη εφαρμογής τουριστικής πληροφόρησης για smart phones tablet PC, πρόγραμμα περιήγησης και ξενάγησης ομάδων επισκεπτών στα Χανιά και σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος εκπτωτικού τουρισμού περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων για το 2013.

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων για το έτος 2013 ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης των Χανίων ως τουριστικού προορισμού που έχει ως στόχο την προβολή και ανάδειξη των τουριστικών υπηρεσιών, προϊόντων και πλεονεκτημάτων του Δήμου Χανίων, τόσο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, µε τρόπο οργανωμένο, συντονισμένο και µε τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρήσεων µε τον τουρισμό.

Αναφερόμενος στη στρατηγική του Δήμου Χανίων στον τομέα του τουρισμού ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης τονίζει ότι “ο σχεδιασμός μας εστιάζει στην εφαρμογή μιας νέας τουριστικής πολιτικής, που αξιοποιεί τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια για αυξημένη εξωστρέφεια και εντονότερη παρουσία και συμμετοχή του δήμου μας στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι. Στόχος μας, είναι να δώσουμε μια νέα δυναμική στον τομέα του τουρισμού, με καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις, με καινούριες προσεγγίσεις στις επαφές και στο δίκτυο επικοινωνίας μας και με στοχευμένες δράσεις δημοσιότητας και προβολής των τουριστικών πόρων του Δήμου μας, σε συνεργασία πάντα με τους τουριστικούς φορείς του τόπου μας”.

Μεταξύ των νέων δράσεων που περιλαμβάνονται στο Ετήσιο Πρόγραμμα  Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων για το 2013, ξεχωρίζουν οι παρακάτω:

 • Η ανάπτυξη εφαρμογής (application) τουριστικής πληροφόρησης για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phones) και πολογιστές – ταμπλέτες (tablet-pc). Η δράση περιλαμβάνει την ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη του Δήμου Χανίων, μέσω του κινητού του τηλέφωνου, να λαμβάνει πληροφόρηση, απευθείας από την συσκευή του κινητού του, για μια σειρά θεμάτων τουριστικού ενδιαφέροντος. Μέσω της δράσης αυτής, που αξιοποιεί στο έπακρο τις σύγχρονες τεχνολογίες, επιδιώκεται η βέλτιστη πληροφόρηση των επισκεπτών του Δήμου και παράλληλα η ανάδειξη του περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος των Χανίων, έχοντας ως βασικό σκοπό:
  – την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας των πολιτιστικών και ιστορικών χώρων και μνημείων του Δήμου Χανίων, καθώς και άλλων σημείων υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος (π.χ. παραλίες, φαράγγια, εκκλησίες, μοναστήρια, κ.ά.).
  -την αναβάθμιση των μέσων τουριστικής προβολής αυτού.
  τη βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και των τουριστικών υπηρεσιών γενικότερα προς τους επισκέπτες της περιοχής των Χανίων.
  – την πληρέστερη ενημέρωση και πληροφόρηση των επισκεπτών των Χανίων, σε πραγματικό χρόνο.
 • Πρόγραμμα περιήγησης και ξενάγησης ομάδων επισκεπτών στα Χανιά: Η δράση περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσίας περιήγησης και ξενάγησης ομάδων επισκεπτών στην παλιά πόλη των Χανίων αλλά και σε άλλα σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, σε όλες τις δημοτικές ενότητες, του Δήμου Χανίων. Στόχος της παρούσας δράσης είναι η γνωριμία ομάδων επισκεπτών με την ιστορία, τα μνημεία και τον πολιτισμό των Χανίων, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση της ικανοποίησης και των θετικών γνωμών των επισκεπτών από την εμπειρία διαμονής αυτών στο Δήμο Χανίων.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος εκπτωτικού τουρισμού: Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις (εστίασης, διαμονής, ένδυσης-υπόδησης κ.ά.,) θα υλοποιήσει πρόγραμμα εκπτωτικού τουρισμού που περιλαμβάνει την παροχή ειδικών εκπτώσεων και προνομίων, από τις τοπικές επιχειρήσεις προς τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Δήμου Χανίων. Στόχος της εν λόγω δράσης, που έχει εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία, είναι η τόνωση της εμπορικής και οικονομικής κίνησης των επιχειρήσεων του Δήμου Χανίων μέσω της παροχής εκπτωτικών κινήτρων στους επισκέπτες της περιοχής.

Πέραν των παραπάνω, στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων προβλέπεται η δημιουργία εντύπων, χαρτών και θεματικών οδηγών, παρουσίασης και προβολής του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Χανίων, η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, η φιλοξενία τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων, σε συνεργασία με τουριστικούς φορείς του νομού και άλλες προωθητικές ενέργειες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023