Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕισιτηριοδιαφυγή: Οι έλεγχοι αύξησαν σημαντικά τις εισπράξεις
Συγκοινωνίες

Εισιτηριοδιαφυγή: Οι έλεγχοι αύξησαν σημαντικά τις εισπράξεις

Από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσει να διατίθεται στους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών η δεσμίδα των δέκα εισιτήριων συν ένα δωρεάν. Θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα και ειδικές εκπτώσεις για τους κάτοχους μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς ετοιμάστηκε για τους συνεπείς επιβάτες που δεν ξεχνούν να ακυρώσουν τα εισιτήρια τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ, από την πρώτη μέρα του καινούργιου χρόνου θα αρχίσει να διατίθεται η δεσμίδα των 10 εισιτήριων συν ένα δώρο.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου όποτε και ξεκίνησε η εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής, τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών αυξάνονται συνεχώς και μάλιστα οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος ήταν οι πρώτοι μήνες του 2012 με θετικό πρόσημο στις πώλησης εισιτηρίων και καρτών.

Αρχές του 2013 θα αυξηθούν, μέσω εσωτερικών μετακινήσεων, οι ελεγκτές κομίστρου σε 120-150 στις σταθερές συγκοινωνίες και σε 120 σε λεωφορεία τρόλεϊ, για ακόμη πιο στενό μαρκάρισμα στους αφηρημένους επιβάτες.

Από τον καινούργιο χρόνο, το πρόστιμο που πληρώνεται άμεσα ή όντος 10 ημερών, θα καταβάλλεται μονό το 50% της αξίας του. Στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι οι έλεγχοι να λειτουργούν προληπτικά, ώστε περισσότεροι επιβάτες να ακυρώνουν εισιτήρια και να αυξηθούν τα έσοδα των συγκοινωνιών.

Αν συνεχιστεί η θετική εικόνα από την αύξηση των εσόδων, τότε θα αποφευχθούν οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτήριων από τον Οκτώβριο του 2013 που ζητεί η τρόικα, όπως τις αποφύγαμε και για την Άνοιξη του 2013 που αρχικά τις ζητούσε.

Με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου οι συναλλαγές θα είναι ευκολότερες καθώς η φόρτιση με μονάδες θα μπορεί να γίνει μέσω ιντερνετ, κινητού, πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Τον Ιανουάριο θα ανακοινωθούν και εκπτώσεις που θα ισχύσουν για τους κατόχους μηνιαίων ή ετήσιων καρτών, όταν πραγματοποιούνται απεργίες στις αστικές συγκοινωνίες.

Πηγή ΕΡΤ

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024