Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕκδόθηκε σε ΦΕΚ η άδεια ίδρυσης του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου
Αερομεταφορές

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η άδεια ίδρυσης του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης είναι ο πρώτος φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα στην Κρήτη που οραματίστηκε, σχεδίασε και πλέον διαθέτει άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2132/Β/21-5-2021 η Κοινή Υπουργική Απόφαση Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης είναι ο πρώτος φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα στην Κρήτη που οραματίστηκε, σχεδίασε και πλέον διαθέτει άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης κα Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, αναφερόμενη στο θέμα δήλωσε: “Η προσπάθεια απέδωσε τους πρώτους καρπούς σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και την ανάδοχο αδειοδότησης και αντίκλητό μας εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια που έφερε εις πέρας τις διαδικασίες προς τους πολυπληθείς γνωμοδοτούντες φορείς και διεκπεραίωσε τη δαιδαλώδη και μακροχρόνια αυτή διαδικασία, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Με την έκδοση της ΚΥΑ αυτής, ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο της υλοποίησης του σχεδιασμού της λειτουργίας Υδατοδρομίου στην πόλη μας, με όλα τα παρελκόμενα οφέλη. Το επόμενο στάδιο, που είναι η λειτουργία του θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικά για τη χώρα μας, εφόσον βεβαίως αναπτυχθεί το δίκτυο υδατοδρομίων που δρομολογείται πανελλαδικά, ενώ θα ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν και θα δημιουργηθούν νέες ιδιαίτερα ελκυστικές τάσεις αναψυχής.

Η λειτουργία του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου επίσης θα καλύπτει κοινωνικές ανάγκες της πόλης μας, η οποία στερείται αεροδρομίου, καθώς και τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, αφού θα συμπληρώσει τη μεταφορική εξυπηρέτηση καθώς και τις ανάγκες της έκτακτης και επείγουσας μετακίνησης, όπως αεροδιακομιδή ασθενών, έρευνα και διάσωση, μεταφορά φαρμάκων κ.λπ.

Τέλος, με σκοπό την ταχύτερη υλοποίηση της λειτουργίας του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου, διερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης των απαιτουμένων υποδομών σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός ετών και να λειτουργήσει από το επόμενο έτος στην πόλη μας το υδατοδρόμιο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024