Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈκκληση των Ρόδιων ξενόδοχων: 'Τηρείστε τα μέτρα αν θέλετε να ανοίξουμε σύντομα'
Περιφέρεια

Έκκληση των Ρόδιων ξενόδοχων: 'Τηρείστε τα μέτρα αν θέλετε να ανοίξουμε σύντομα'

'Τώρα πρέπει να δείξουμε με τη στάση μας και όχι με λόγια ποιος αγαπά αυτόν τον τόπο και ποιος όχι! Εάν θέλουμε να εργαστούμε, εάν θέλουμε να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, πρέπει να εφαρμόζουμε αυστηρά τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας,… φοράμε μάσκα, μένουμε σπίτι μόνοι μας (με την οικογένεια μας), όχι με φίλους.… Δε διοργανώνουμε πάρτι…', τονίζει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου.

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου απευθύνει ανοιχτή έκκληση σε όλους τους Ρόδιους, εργαζομένους και μη στον τουρισμό, να τηρήσουν εφεξής πιστά τα μέτρα κατά του COVID-19, καθώς πλέον η περιοχή έχει χαρακτηριστεί “κόκκινη”, κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο στις μελλοντικές κρατήσεις από το εξωτερικό (ήδη οι ακυρώσεις είναι πολλές για Μάιο και Ιούνιο).

“Αγαπητοί συμπολίτες,
Όπως γνωρίζετε, τα νησιά μας εξαρτώνται οικονομικά από τον τουρισμό. Δυστυχώς λόγω της πανδημίας, πέρυσι πετύχαμε το άνοιγμα της σεζόν τον Ιούλιο, καλύπτοντας μόνο το 25% του 2019, ποσοστό που θεωρήθηκε επιτυχία. Φέτος, είχαμε υψηλότερες προσδοκίες λόγω του εμβολιασμού και το άνοιγμα κι άλλων αγορών, όπως το Ισραήλ και η Ρωσία”, αναφέρει ο Σύλλογος.

“Δυστυχώς όμως, τα νησιά μας τις τελευταίες εβδομάδες, είχαν πολλά κρούσματα, με αποτέλεσμα να έχουμε χαρακτηριστεί ως περιοχή σε βαθύ κόκκινο. Τι σημαίνει αυτό ουσιαστικά; Καθυστέρηση ανοίγματος της τουριστικής περιόδου. Στοχεύαμε να ανοίξουμε επίσημα από 14 Μαΐου. Τα μηνύματα που παίρνουμε όμως δεν είναι θετικά. Παρακολουθήσαμε τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού της Αγγλίας σχετικά με το άνοιγμα των ταξιδιών για τους Άʼγγλους πολίτες.

Το ουσιαστικό μήνυμα που προκύπτει είναι ότι δεν βιάζονται και προ παντός δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών τους για κανένα λόγο. Αυτό απλά σημαίνει ότι η χώρα μας και στην κατάσταση του βαθέως κόκκινου που βρίσκεται, θα είναι αποκλεισμένη σαν προορισμός μέχρι τα επιδημιολογικά μας δεδομένα να βελτιωθούν δραστικά.

Τα ίδια δεδομένα θα λάβουν υπ’’όψη τους και οι άλλες βασικές εθνικότητες που αποτελούν τους επισκέπτες μας. Κρατήσεις λαμβάνουμε πλέον ελάχιστες, ακυρώσεις όμως πολλές, για Μάιο και Ιούνιο.

Γι’’αυτό θα πρέπει άμεσα ο προορισμός να γίνει ΠΡΑΣΙΝΟΣ στον υγειονομικό χάρτη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ λοιπόν, είναι επιτακτική ανάγκη ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, να προστατέψουμε τα νησιά μας γιατί βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οποιαδήποτε μέτρα και να ανακοινωθούν δεν θα αποδώσουν, αν πρώτα εμείς οι ίδιοι δεν συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ευθύνη για ότι συμβεί.

Τώρα πρέπει να δείξουμε με τη στάση μας και όχι με λόγια ποιος αγαπά αυτόν τον τόπο και ποιος όχι! Εάν θέλουμε να εργαστούμε, εάν θέλουμε να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, πρέπει να εφαρμόζουμε αυστηρά τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας,… φοράμε μάσκα, μένουμε σπίτι μόνοι μας (με την οικογένεια μας), όχι με φίλους.… Δε διοργανώνουμε πάρτι….

Αναγνωρίζουμε ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Χρειάζεται όμως υπομονή, ατομική και συλλογική ευθύνη για να μηδενίσουμε τα κρούσματα, ώστε να μπορέσουμε και πάλι να προβάλουμε τα νησιά μας σαν ΥΓΙΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ και ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Θερμή παράκληση προς όλους, μικρούς και μεγάλους, εργαζομένους και μη στον τουρισμό να βοηθήσουμε όλοι μαζί στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ – ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ – ΖΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Δ.Σ του Συλλόγου”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023