Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕκπαιδευτική εκδρομή του ΠΜΣ 'Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού' σε οινοποιεία
Τουριστική εκπαίδευση

Εκπαιδευτική εκδρομή του ΠΜΣ 'Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού' σε οινοποιεία

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, ξενάγηση στους χώρους των οινοποιείων και γευσιγνωσία τοπικών οίνων.

Το ΠΜΣ “Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού” του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 εκπαιδευτική επίσκεψη στα οινοποιεία “Τιτάκης” και “Διγενάκης”. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν μεταπτυχιακοί φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του ΠΜΣ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια του οινοτουρισμού ως ειδική μορφή τουρισμού, τη σημασία της δικτύωσης και των συνεργιών για την ανάπτυξη των οινοποιείων και του οινοτουρισμού, το ρόλο του μάρκετινγκ και του branding για την προώθηση των οινοποιείων, καθώς και τη διαχρονική ανάπτυξη και εξέλιξη του δικτύου Wines of Crete.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες ομιλίες:

  • Δρ. Μαρία Αλεμπάκη (ΙΝΑΓΡΟΚ): “Μερικές σημειώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού”
  • Δρ. Στέλλα Κλάδου (ΕΛΜΕΠΑ): “Winescapes & Branding @ Cretan Wineries”
  • Ηρώ Σταυρακάκη (Wines of Crete): “15 χρόνια Wines of Crete’

Τις ομιλίες ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των οινοποιείων και γευσιγνωσία τοπικών οίνων.

Το ΠΜΣ ευχαριστεί θερμά τόσο τις ομιλήτριες για τις  παρουσιάσεις τους, όσο και τα δύο οινοποιεία για τη φιλοξενία. “Τόσο η κα Μαρία Τιτάκη όσο και ο κ. Λευτέρης Διγενάκης επιβεβαίωσαν στην πράξη το υψηλό επίπεδο των κρητικών οινοποιείων και ανέδειξαν στους φοιτητές τη μαγεία της παρασκευής των τοπικών οίνων αλλά και τη σύνδεσή αυτής με τον επισκέπτη-τουρίστα και την τοπική κοινωνία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024