Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕκτοξεύονται οι τιμές στις αθηναϊκές πλαζ – Τι θα πρέπει να πληρώνουν οι λουόμενοι
Παραλίες

Εκτοξεύονται οι τιμές στις αθηναϊκές πλαζ – Τι θα πρέπει να πληρώνουν οι λουόμενοι

Και εδώ έγκειται το ερώτημα αν η δραματική άνοδος στις τιμές των παραλιών θα ύφεσή τους.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, ακόμα και για τους λιγότερους δημοφιλής προορισμούς. Στην Αθήνα βέβαια οι τουρίστες έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους, με την Ακρόπολή να υποδέχεται χιλιάδες κάθε μέρα.

Ωστόσο, ένα μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής πρωτεύουσας παραμείνει η τιμή εισόδου στις οργανωμένες πλάζ, η οποία έχει εκτοξευτεί λόγω της μακροοικονομικών εξελίξεων. Και εδώ έγκειται το ερώτημα αν η δραματική άνοδος στις τιμές των παραλιών θα ύφεσή τους.

Πόσο στοιχίζουν οι βουτιές στην Αττική;

Στην οργανωμένη παραλία του Αλίμου η είσοδος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ανέρχεται στα 6 ευρώ ενώ η ξαπλώστρα κοστίζει 2 ευρώ. Το κόστος για τη βουτιά στη θάλασσα ανεβαίνει στα 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και η ελεύθερη είσοδος είναι προνόμιο των δημοτών ενώ το μειωμένο εισιτήριο για την ξαπλώστρα κοστίζει 3 ευρώ. Το κόστος για μία οικογένεια, μάλιστα, μπορεί να εκτοξευθεί καθώς, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην παραλία θα επισκεφθεί το μπαρ για κάποιο σνακ ή χυμό.

→ Ελεύθερες παραλίες: Η εγκύκλιος του Αρείου Πάγου για τη διαφύλαξη «του δημόσιου χαρακτήρα τους»

Στην πλαζ της Βουλιαγμένης η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ το άτομο και το μειωμένο εισιτήριο στα 5 ευρώ ενώ ελεύθερη είναι η είσοδος για παιδιά έως 5 ετών και ΑμΕΑ. Το κόστος για τις ξαπλώστρες τις καθημερινές είναι 20 – 30 ευρώ ενώ το Σαββατοκύριακο κυμαίνεται 30 – 40 ευρώ, αναλόγως και τη θέση. Όσοι θελήσουν να πιουν έναν καφέ θα κληθούν να πληρώσουν 4 ευρώ, έναν χυμό ανάμεικτο στα 6,5 ευρώ και ένα κλαμπ σάντουιτς στα 15 ευρώ.

Στο Καβούρι, που επίσης αποτελεί δημοφιλή προορισμό για μπάνιο εντός της Αττικής, το κόστος για το σετ ξαπλώστρας φτάνει τα 14 ευρώ ενώ η τιμή για μια μπάλα παγωτό κοστίζει 3 ευρώ και η γρανίτα 4 ευρώ.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024