Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΕλαιόλαδο 'Entelechia' από την Paschalas Olive Oil: Δημιουργία ελαιοτριβείου στο Γομάτι και εξαγωγές
Γαστρονομία

Ελαιόλαδο 'Entelechia' από την Paschalas Olive Oil: Δημιουργία ελαιοτριβείου στο Γομάτι και εξαγωγές

Η Αριστοτελική Σύμπραξη και ο Δήμος Αριστοτέλη προσκαλούν ήδη εκπροσώπους Τύπου από τις Κάτω Χώρες να πραγματοποιήσουν ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική με θέμα το 'μάζεμα του καρπού της ελιάς'.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προερχόμενο από τον καρπό των ελαιώνων της Μεγάλης Παναγίας και της προαθωνικής επικράτειας παράγεται στο Γομάτι Χαλκιδικής από το νέο παραγωγό και ιδιοκτήτη της Paschalias Olive Oil, κ. Γιώργο Πασχαλά, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εμπορία και τυποποίηση ελαιολάδου. Ο κ. Πασχαλάς έδωσε στο προϊόν το όνομα Entelechia “Ενδελέχεια”, αποτίνοντας φόρο τιμής στο φιλόσοφο Αριστοτέλη, ο οποίος περιέγραψε με τον όρο αυτόν την τελειότητα και την ολοκλήρωση.

Το ελαιόλαδο “Entelechia” παράγεται με ψυχρή έκθλιψη από την πλέον δημοφιλή πράσινη ελιά Χαλκιδικής, διατηρώντας έτσι το άρωμα και το χρώμα του. Έχει πικρή, αλλά πικάντικη γεύση, ενώ η μυρωδιά του παραπέμπει στο φρέσκο γρασίδι, στα φύλλα της ελιάς και της ντομάτας, στην τοπική άγρια αγκινάρα και στο αμύγδαλο. “Σε κάθε φιάλη περικλείεται η έμπνευσή μας, η αριστοτελική φιλοσοφία, η Εντελέχεια. Είναι η πορεία από το σπόρο προς το φυτό και από τον ελαιόκαρπο στο ελαιόλαδο. Είναι δηλαδή η ολοκλήρωση” λέει ο κ. Πασχαλάς, ο οποίος δίνει λόγο και βάση στην ανάδειξη της πιο μεγάλης φυσικής κληρονομιάς του γενέθλιου τόπου του, διαιωνίζοντας μια παράδοση που χάνεται στο παρελθόν.

“Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τη διάθεση του προϊόντος στην αγορά, το Entelechia κατάφερε να διακριθεί στα Berlin Global Olive Oil Awards, στον Athena Olive Oil Competition, στο London International Olive Oil Competitions και στα Mediterranean Taste Awards” λέει ο παραγωγός, ο οποίος σχεδιάζει ‘ελαιοποίηση στο Γομάτι’, αφού στα επιχειρηματικά του πλάνα είναι η δημιουργία ελαιοτριβείου στον οικισμό.

Η Αριστοτελική Σύμπραξη και ο Δήμος Αριστοτέλη προσκαλούν ήδη εκπροσώπους Τύπου από τις Κάτω Χώρες να πραγματοποιήσουν ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική με θέμα το “μάζεμα του καρπού της ελιάς”. Η παρέμβαση περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και προώθησης του Δήμου Αριστοτέλη και θα συνδυασθεί με εξοικείωση των συμμετεχόντων στα οινικά δρώμενα του Φθινοπώρου.

Πρόσφατα το Entelechia απέκτησε το Σήμα Ποιότητας με τίτλο “Τοπικό Προϊόν” από την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη. Την επόμενη τουριστική περίοδο θα υπάρχει στα:

  • Στο Eagles Palace Resort,
  • Στο Avaton Luxury Villas Resort,
  • Στο Alpe Luxury Accommodation,

ενώ στα σχέδια της επιχείρησης είναι η εξαγωγή του σε επιλεγμένες γαστρονομικές αγορές της Ευρώπης και της μεσογειακής λεκάνης. Πρώτη τέτοια προσέγγιση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της θεματικής δικτύωσης της Ιερισσού με Παλέρμο, άξονας της οποίας θα περιστραφεί και γύρω από τις ελαιουργικές εμπορικές ανταλλαγές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024