Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕλλάδα: Ένατος κορυφαίος προορισμός για τους Αμερικανούς φοιτητές
ΗΠΑ - Ελλάδα

Ελλάδα: Ένατος κορυφαίος προορισμός για τους Αμερικανούς φοιτητές

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση της ΕΕ σε σχέση με τον αριθμό φοιτητών που στέλνει για σπουδές στις ΗΠΑ.

Ο ρόλος της εκπαιδευτικής συνεργασίας ως πυλώνας για τη περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην Ουάσιγκτον.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το πανεπιστήμιο για την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σε μια εποχή που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι περισσότερο ισχυρές από ποτέ, η συζήτηση είχε ως στόχο να υποστηρίξει τις προσπάθειες των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μέσω εκπαιδευτικών συνεργασιών και της καλλιέργειας δεσμών μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών», σημειώνεται στην ανακοίνωση του, το πανεπιστήμιου.

Η αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις αναπληρώτρια υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έρικα Όλσον, τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, καθώς ενδυναμώνουν τους μαθητές και συμβάλλουν στην ανάπτυξη βαθύτερων διεθνών δεσμών. Μάλιστα, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ο ένατος πιο δημοφιλής ακαδημαϊκός προορισμός για τους Αμερικανούς φοιτητές που επιλέγουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση της ΕΕ σε σχέση με τον αριθμό φοιτητών που στέλνει για σπουδές στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σημείωσε ότι η εκπαίδευση βρίσκεται στην καρδιά του ελληνικού πολιτισμού και της κουλτούρας, καθώς εκτιμάται ότι είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα για την προσωπική και την οικονομική ανάπτυξη.

Πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικές συνεργασίες και οι ανταλλαγές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να έρθουν κοντά και μοιράστηκε το προσωπικό της παράδειγμα. Μάλιστα αναφέρθηκε και στη προσωπική της εμπειρία, σημειώνοντας ότι όταν πρωτοήρθε στις ΗΠΑ με υποτροφία του ιδρύματος Fulbright, ένιωθε σαν την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Daniel Smith, σημείωσε ότι το πανεπιστήμιο «είναι κάτι περισσότερο από πυλώνας της αμερικανικής εκπαίδευσης. Διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας».

Στην υποενότητα «ο ρόλος της εκπαίδευσης ως πυλώνα ανάπτυξης», ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, επεσήμανε την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων. Όπως τόνισε, μέσα στα επόμενα επτά χρόνια η Ελλάδα θα έχει έλλειψη 7.500 επαγγελματιών στον τομέα της τεχνολογίας. Ως εκ τούτου, εκτίμησε ότι αυτή η ανάγκη μπορεί να ικανοποιηθεί μέσω της εστίασης στην τεχνολογική εκπαίδευση και στην εκπαίδευση STEM.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024