Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈνα βήμα πριν το τοπικό lockdown Μύκονος και Ίος
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown Μύκονος και Ίος

Ανησυχία προκαλούν επίσης και η επιδημιολογική εικόνα της Ζακύνθου, της Τήνου, της Λευκάδας, της Σαντορίνης, της Πάρου και της Ρόδου, περιοχές που παρατηρείται έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται ιδιαίτερα κατά το τελευταίο 10ήμερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αναφορικά με τα τεστ που έγιναν την εβδομάδα 19-25 Ιουλίου, ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται στο 3,26% στην επικράτεια, ενώ σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο είναι σημαντικά υψηλότερος, σύμφωνα με τη χθεσινή τακτική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί, στο επίπεδο 3.

Οι Δήμοι Σπετσών, Παξών και Χίου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί, επίπεδο 3.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Άρτας, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο, στο επίπεδο 2.

Οι Δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο, δηλαδή στο επίπεδο 2.

Οι Δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο επίπεδο 2, στο κίτρινο.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο, στο επίπεδο 2.

Οι Δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πράσινο, στο επίπεδο 1.

“Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στη Μύκονο και στην Ίο, που έχουν τεθεί από την Επιτροπή Επιδημιολόγων σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, ένα βήμα δηλαδή πριν υιοθετηθούν τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως αυτά που επιβλήθηκαν πριν 15 ημέρες στη Μύκονο”, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιάς.

“Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας, ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Επιπλέον, οι έλεγχοι στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν με εντατικότατους ρυθμούς και με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ανησυχία προκαλούν επίσης και η επιδημιολογική εικόνα της Ζακύνθου, της Τήνου, της Λευκάδας, της Σαντορίνης, της Πάρου και της Ρόδου, περιοχές που παρατηρείται έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται ιδιαίτερα κατά το τελευταίο 10ήμερο.

Απευθύνουμε, λοιπόν, έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και σε αυτά τα νησιά, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024