Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕνίσχυση και των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ηρακλείου και Νίνγκμπο της Κίνας
Προορισμοί

Ενίσχυση και των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ηρακλείου και Νίνγκμπο της Κίνας

Επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπίας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Η Κινεζική αντιπροσωπία από τον Δήμο Νίνγκμπο επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την ενίσχυση τουριστικών και εμπορικών σχέσεων, με επίκεντρο την εξαγωγή ελαιόλαδου και την τουριστική συνεργασία.

Ο αγροτικός και ο τουριστικός τομέας μπορούν να εγκαινιάσουν μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ Ηρακλείου και Νίνγκμπο, σύμφωνα με τους υψηλόβαθμους εκπροσώπους από τον Δήμο Νίνγκμπο της Κίνας που επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Η Κινεζική αντιπροσωπία, με επικεφαλής την κα Xa Yaman, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και ο Οικονομικός Επόπτης και πρόεδρος του Τμήματος Εξαγωγών κ. Γιώργος Φασουλάκης, οι οποίοι εξέφρασαν την προθυμία τους για ενίσχυση των τουριστικών και εμπορικών σχέσεων.

Ο κ. Αλιφιεράκης ανέφερε στα μεγέθη των εξαγωγών και εισαγωγών από την Κρήτη και την Κίνα, προτείνοντας την αξιοποίηση του Λιμανιού του Ηρακλείου ως διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα που διακινούνται από το Λιμάνι της Νίνγκμπο. Επιπλέον, πρόσφορο έδαφος βρήκε η πρόταση για συνεργασία μεταξύ των επιμελητηρίων των δύο πόλεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας προς όφελος και των δύο πλευρών.

Η εμπορική συνεργασία αφορά κυρίως την εξαγωγή ελαιόλαδου, κρασιού, φαρμακευτικών προϊόντων καλλωπισμού και πλαστικών ειδών, καθώς και την εισαγωγή ειδών σπιτιού και ένδυσης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δηλώσεις των εκπροσώπων του Δήμου Νίνγκμπο, οι οποίοι δήλωσαν έτοιμοι για την έναρξη διμερών επαφών και υπογράμμισαν τα μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με τον Δήμο Ηρακλείου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024