Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΈνωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας: ‘Μη εφικτή η λειτουργία των χιονοδρομικών χωρίς μετακίνηση μεταξύ νομών και εστίαση’
Χειμερινός τουρισμός

Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας: ‘Μη εφικτή η λειτουργία των χιονοδρομικών χωρίς μετακίνηση μεταξύ νομών και εστίαση’

“Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση”, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

“Με χαρά ακούσαμε σήμερα τον υπουργό Ανάπτυξης ότι η κυβέρνηση ζητά το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Σίγουρα αυτό θα δώσει πνοή στις περιοχές που έχουν ενεργά χιονοδρομικά κέντρα και θα είναι σαφώς μια βοήθεια οικονομική σε αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων θα τεθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. “Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Ζητάμε να ενεργοποιηθεί αυτή η απόφαση το συντομότερο, εφόσον θεωρηθεί ότι μπορεί να υλοποιηθεί, διότι σας θυμίζουμε ότι τα ξενοδοχεία και γενικά το τουριστικό προϊόν είναι το πλέον ευαίσθητο προϊόν με ημερομηνία λήξης μία ημέρα”, λένε οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας.

“Επισημαίνουμε, όμως, ότι η λειτουργία των χιονοδρομικών δεν θα μπορέσει να υπάρξει εάν δεν επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ των νομών και αν δεν επιτραπεί η λειτουργία της εστίασης. Είναι σαφές ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν για τους πελάτες τους, αλλά θυμίζουμε ότι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, στην περιοχή μας αλλά και σε άλλες περιοχές, τα οποία ειναι μικρά και δεν έχουν εστιατόριο.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως θεωρούμε την επαναλειτουργία της εστίασης -με όσα μέτρα προβλέπονται- αναγκαία όσο ποτέ. Έτσι θα μπορέσουμε να παρέχουμε ένα πλήρες τουριστικό προϊόν για την προσέλκυση πελατών. Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα ξενοδοχεία είναι ασφαλή τηρώντας όλους τους κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσμοθετηθεί και πιστεύουμε ότι, αν τα πρωτόκολλα και οι κανόνες ασφαλείας τηρηθούν από όλους, δε θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Είμαστε πάντα παρόντες για να συζητήσουμε και να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων”.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024