Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈνταξη στο ΕΣΠΑ του έργου για τη συντήρηση των τειχών Κάστρου Λαμίας
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου για τη συντήρηση των τειχών Κάστρου Λαμίας

Με απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο 'Συντήρηση τειχών Κάστρου Λαμίας – Αποκατάσταση του Ν.Α. τμήματος του Κάστρου και της Νότιας πύλης του', συνολικού προϋπολογισμού 1.328.400 ευρώ.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά, με την παρουσία του δημάρχου Λαμιέων, κ. Γιώργου Κοτρωνιά, η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 – 2013 του έργου “Συντήρηση τειχών Κάστρου Λαμίας – Αποκατάσταση του Ν.Α. τμήματος του Κάστρου και της Νότιας πύλης του”, συνολικού προϋπολογισμού 1.328.400 ευρώ.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση και συντήρηση του ΝΑ τμήματος του Κάστρου συνολικού μήκους 125μ. και της νότιας πύλης του. Το ανατολικό τμήμα εκτείνεται σε μήκος 50μ., ακολουθώντας την κλίση του λόφου, ενώ το νότιο μήκους 75μ. επεκτείνεται σε οριζόντια σχεδόν στάθμη (περιοχή έργου). Οι εργασίες προβλέπουν επεμβάσεις για την αποστράγγιση του εσωτερικού του Τείχους και της περιοχής θεμελίωσής του, που θα γίνουν μετά από αποχωματώσεις υπό μορφή ανασκαφικής έρευνας.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται η απομάκρυνση των λίθων, που έχουν εναποτεθεί στην εσωτερική παρειά του νότιου τμήματος για την κατασκευή του θεάτρου, για να ακολουθήσει η ανασκαφική έρευνα.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επισήμανε: “Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου αποκατάστασης του Ιστορικού Μνημείου του Κάστρου Λαμίας. Στόχος μας είναι η μέγιστη κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας σε παρεμβάσεις βελτίωσης και προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”. Ενώ κλείνοντας, τόνισε: “Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη της βασικής μας επιδίωξης για εμπλουτισμό της πολιτιστικής ταυτότητας, την αύξηση της επισκεψιμότητας σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο σύνολο της Στερεάς Ελλάδας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023