Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕΟΤ: Προβολή της Κάσου ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός
Προορισμοί

ΕΟΤ: Προβολή της Κάσου ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός

Η Κάσος διαθέτει ήδη ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης, γεγονός που την κάνει Zero waste island.

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών – Εμπόρων –Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου κα Τσακίρη Μαρία συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου. Κατά την συνάντηση η Κα Τσακίρη προσέφερε ένα πλούσιο καλάθι με τοπικά προϊόντα της Κάσου προσφορά των επιχειρηματιών του νησιού και συζήτησαν εκτενώς τη δυνατότητα προβολής και προώθησης της Κάσου ως έναν τουριστικό προορισμό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Κάσος διαθέτει ένα δίκτυο 7 περιπατητικών διαδρομών, μέσα από τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί την άγρια ομορφιά των τοπίων της Κάσου και να ζήσει μοναδικές στιγμές. Επίσης στάθηκε στο περιβαλλοντικό προφίλ του νησιού, δεδομένου ότι διαθέτει ήδη ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης και τα υπόλοιπα στερεά απορρίμματα μεταφέρονται με container στη Ρόδο, οπότε το νησί είναι Zero waste island.

«Συνδυάζοντας τις ποικίλες ενδιαφέρουσες πτυχές του νησιού, όπως γαστρονομία, παραδοσιακά πανηγύρια, παραδοσιακή Αρχιτεκτονική, μουσική παράδοση, Μονοπάτια, και σεβασμός στο περιβάλλον μπορούμε να αναδείξουμε την Κάσο ως ένα από τα μικρά διαμάντια του Αιγαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Τσακίρη.

Επίσης τόνισε την αναβαθμισμένη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού και τις δυνατότητες των τουριστών να προσεγγίσουν την Κάσο από τα γειτονικά νησιά Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο, τόσο ακτοπλοϊκά, όσο και αεροπορικά.

Παράλληλα προτάθηκε μια ενισχυμένη προβολή του νησιού το έτος 2024 ενόψει του Εορτασμού της Επετείου των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Κάσου .

Στο τέλος, η πρόεδρος του ΕΟΤ συμφώνησε πως η Κάσος πρέπει να προβληθεί ως εναλλακτικός προορισμός μέσα από την πλατφόρμα Visit Greece.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024