Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπαναξιοποιείται το τουριστικό περίπτερο-κόσμημα στη Μονεμβασιά
Περιφέρεια

Επαναξιοποιείται το τουριστικό περίπτερο-κόσμημα στη Μονεμβασιά

Το κτίριο, μετά την αποπεράτωση του έργου, θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μουσείο -εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Μονεμβασίας ενημερώνει ότι ότι υπογράφηκε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο η απόφαση χρηματοδότησης του έργου “Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας”. Πρόκειται για ένα νέο έργο και αφορά στη συνέχεια του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”, με ποσό 2.120.000 ευρώ.

Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθεί επέκταση του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου με τη δημιουργία τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων  και συγκεκριμένα:
α) τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τ.μ.,
β) τη δημιουργία control room 79,8 τ.μ.,
γ) αποθήκες – μηχανολογικές εγκαταστάσεις και WC 181,25 τ.μ. και
δ) χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Το κτίριο μετά την αποπεράτωση του έργου θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μουσείο-εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.

Το Τουριστικό Περίπτερο είναι έργο του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικών μελετών του ΕΟΤ, κατασκεύασε τα γνωστά ξενοδοχεία “Ξενία“, το περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα που εξυπηρετεί το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κ.ά.

“Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο – τοπόσημο της Κοινότητας Μονεμβασίας θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής”, λέει ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024