Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπένδυση 267,7 εκατ. ευρώ στο Κάβο Σίδερο Λασιθίου με fast track
Επενδύσεις

Επένδυση 267,7 εκατ. ευρώ στο Κάβο Σίδερο Λασιθίου με fast track

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για την ένταξη επενδύσεων στο fast track αποφάσισε την ένταξη της τουριστικής επένδυσης 'ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ', στην περιοχή Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου, έκτασης 25.000 στρεμμάτων. Φορέας της επένδυσης είναι η βρετανική Loyalward Ltd., θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc.

Την ένταξη της τουριστικής επένδυσης “ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ”, στην περιοχή Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου στο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track), αποφάσισε χθες η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνεδρίαση μετείχαν οι υπουργοί Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης και Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Πέτρος Σελέκος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Επενδύστε στην Ελλάδα”, κ. Στέφανος Ησαΐας.

Η επένδυση αφορά στην τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση “Χερσόνησος Σίδερο” του Νομού Λασιθίου της Κρήτης, κοντά στο φοινικόδασος του Βάι. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Σε ένα από τα ξενοδοχεία θα κατασκευασθεί  κέντρο ευεξίας (SPA). Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκατ. ευρώ.

Φορέας της επένδυσης, είναι η βρετανική εταιρεία Loyalward Ltd., θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc, ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Η επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας και αναμένεται να συμβάλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: “Η προσπάθεια για επενδύσεις στην Ελλάδα σήμερα είναι μια προσπάθεια κόντρα στον άνεμο. Αλλά, κάνουμε αυτή την προσπάθεια και έχουμε κάποια αποτελέσματα. Σήμερα, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων αποφάσισε να εντάξει στη διαδικασία ‘fast-track’ την επένδυση στο Κάβο Σίδερο στην Κρήτη. Μια μεγάλη τουριστική επένδυση, η οποία μας απασχολεί για πάρα πολλά χρόνια, από το 1998. Και θα ξεκινήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τη διαδικασία για την αδειοδότησή της. Παράλληλα, ενημερώθηκε για την πρόοδο μιας άλλης μεγάλης επένδυσης, η οποία προωθεί μαζί 39 φωτοβολταϊκά πάρκα, που θεωρούμε ότι είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις περισσότερο παρά ποτέ. Ξέρουμε ότι η  προσπάθειά μας θα είναι σε πιο σταθερές βάσεις όταν υπάρξει  συμφωνία με την τρόικα και εξαλειφθούν οι αμφιβολίες για το μέλλον της χώρας. Αλλά τη μάχη αυτή θα τη δίνουμε κάθε μέρα, γιατί είναι μάχη για την πατρίδα μας”.

“Η επένδυση στην Κρήτη αναμένεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες νέες θέσεις εργασίας. Θα επενδυθούν 267,7 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου, 1.936 κλινών. Θα είναι ένα έργο φιλικό για το περιβάλλον. Προβλέπεται ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο το 16% της δόμησης που επέτρεπε ο νόμος”, ανέφερε ο κ. Μηταράκης. “Η άλλη επένδυση που ανέφερε ο Υπουργός, αυτή που βαίνει προς ολοκλήρωση με τα 39 φωτοβολταϊκά πάρκα σε τέσσερις περιφέρειες της Ελλάδος, θα στηρίξει τρεις ελληνικές μονάδες  παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ. Δηλαδή θα υπάρχει μεγάλη προστιθέμενη ελληνική αξία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024