Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιτυχημένη παρουσία της Σαντορίνης στη Διεθνή Έκθεση ITB 2016 στο Βερολίνο
Προορισμοί

Επιτυχημένη παρουσία της Σαντορίνης στη Διεθνή Έκθεση ITB 2016 στο Βερολίνο

Η Σαντορίνη έκανε και φέτος αισθητή την παρουσία της στην ITB με το – κατ’ ομολογία όλων – δυνατό λογότυπο της Santorini The One να δεσπόζει στον εκθεσιακό χώρο.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Σαντορίνης στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ 2016, κατά το διάστημα 09-13 Μαρτίου 2016.
 
Η διεθνής έκθεση ΙΤΒ 2016 γιόρτασε φέτος τα 50 χρόνια λειτουργίας της και πλήθος κόσμου, επαγγελματίες και απλοί επισκέπτες έδωσαν το παρόν τις μέρες αυτές. Πάνω από 120,000 επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας επισκέφτηκαν την έκθεση ενώ συμμετείχαν 187 χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Οι 26 αίθουσες του εκθεσιακού χώρου πλημμύρησαν από ενδιαφερόμενους για το τουριστικό προιόν της κάθε χώρας, ενώ υπολογίζεται ότι κατά το διήμερο του κοινού, επισκέφτηκαν τον χώρο πάνω από 200,000 άτομα.
 
Η Σαντορίνη έκανε και φέτος αισθητή την παρουσία της με το – κατ’ ομολογία όλων – δυνατό λογότυπο της Santorini The One να δεσπόζει στον εκθεσιακό χώρο.
 
Στο καλαίσθητο και ανανεωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με όχημα καμπάνια “Aegean Islands. Like No Other”, η Σαντορίνη μοιράστηκε τον χώρο με τη Ρόδο και τη Μύκονο. Από την υπόλοιπη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχαν τα νησιά: Ανάφη, Αμοργός, Άνδρος, Ίος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σέριφος, Σύρος, Τήνος, Φολέγανδρος από τις Κυκλάδες και Αστυπάλαια, Κάρπαθος και Λέρος από τα Δωδεκάνησα.
 
Μαριέττα Παπαβασιλείου, αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Μανώλης Καραμολέγκος, πρόεδρος Ξενοδόχων Θήρας, Λουκάς Μπελλώνιας εκπρόσωπος Δήμου Θήρας
 
Παράλληλα, πολλοί ήταν οι ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων του νησιού παραβρέθηκαν στην έκθεση κάνοντας ακόμη πιο ισχυρή την παρουσία του νησιού εκεί, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησαν τα επαγγελματικά τους ραντεβού στον χώρο του περιπτέρου της Σαντορίνης.
 
Οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις πολλαπλές επιλογές που παρέχει το νησί στον ταξιδιώτη, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν για περιόδους εκτός υψηλής ζήτησης. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα του νησιού και να δοκιμάσουν το δημοφιλές κρασί της.
 
Το περίπτερο της Σαντορίνης επισκέφτηκε από την πρώτη μέρα της έκθεσης η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ενώ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος και οι αντιπεριφερειάρχες τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου και αθλητισμού κος Γιάννης Μαργαρίτης βρέθηκαν δίπλα στα νησιά ενισχύοντας την παρουσία της Σαντορίνης.
 
Στα πλαίσια της έκθεσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οργάνωσε εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της Aegean Cuisine ως βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στο ελληνικό εστιατόριο “Μανδραγόρας”, στο Βερολίνο, το βράδυ της Τετάρτης (09/03). Ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δεξιώθηκε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού, σε ευρωπαϊκά, διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, παρόντος του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία κ. Θεόδωρου Δασκαρόλη. Η φάβα, οι ντοματοκεφτέδες, η ρεβυθάδα και τα θαλασσινά ήταν μερικά από τα βασικά στοιχεία του μενού ενώ το Ασύρτικο της Σαντορίνης έρεε άφθονο.
 
Τον Δήμο Θήρας εκπροσώπησαν στην ITB 2016 ο κ. Λουκάς Μπελλώνιας και η κα Κρυσταλλία Παπαοικονόμου.

 

Στη φωτογραφία: Μανώλης Καραμολέγκος, πρόεδρος Ξενοδόχων Θήρας, Λουκάς Μπελλώνιας εκπρόσωπος Δήμου Θήρας, Έλενα Κουντουρά αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού, Κρυσταλλία Παπαοικονόμου εκπρόσωπος Δήμου Θήρας

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024