Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΈργα αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων σε Μονεμβασία και Νεάπολη
Λιμένες

Έργα αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων σε Μονεμβασία και Νεάπολη

Ξεκινούν έργα αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Μονεμβασία και την Νεάπολη με ηλεκτροφωτισμούς αλλά και εκβαθύνσεις.

Εγκρίθηκε η ένταξη και χρηματοδότηση σημαντικών έργων, τα οποία έρχονται με τη σειρά τους να αναβαθμίσουν και να καταστήσουν λειτουργικές σημαντικές λιμενικές εγκαταστάσεις, τόσο στη Μονεμβασία όσο και στη Νεάπολη.
 
Συγκεκριμένα, πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισης στη Μαρίνα και στο αλιευτικό καταφύγιο «Μανδράκι» Μονεμβασίας, καθώς και στο αλιευτικό καταφύγιο «Αυλόσπηλος» Νεάπολης, συνολικού προϋπολογισμού 336.777,80€, συμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας Monemvasianews.
 
Αναλυτικότερα οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν:
 
Ηλεκτροφωτισμός του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Μονεμβασίας
Οι εργασίες αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό του τμήματος που κατασκευάστηκε με την τελευταία εργολαβία. Γενικά προβλέπονται φωτιστικοί ιστοί πάνω στον προφυλακτίριο τοίχο, φωτιστικά τύπου χελώνας σε όλο το μήκος του, καθώς και φωτιστικά κατά μήκος του δαπέδου της ανωδομής.
 
Βελτίωση αλιευτικού καταφυγίου «Μανδράκι» Μονεμβασίας
Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης λειτουργικών βαθών σε όλο το τμήμα τα λεκάνης του καταφυγίου. Η απομάκρυνση των φερτών υλικών που έχουν συσσωρευτεί στον πυθμένα θα καταστήσει το καταφύγιο λειτουργικό, προσφέροντας περισσότερη ασφάλεια στον ελλιμενισμό των σκαφών.
 
 
Βελτίωση αλιευτικού καταφυγίου «Αυλοσπήλος» Νεάπολης
Θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης λειτουργικών βαθών σε όλο το τμήμα τα λεκάνης του αλιευτικού καταφυγίου, καθώς και ενίσχυση της θωράκισης με φυσικούς ογκόλιθους, προκειμένου να υπάρχει ικανοποιητική προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση 4 PILLAR ρεύματος – νερού με σύστημα προπληρωμής, για την σωστή διαχείριση της κατανάλωσης του νερού και του ρεύματος από τους χρήστες του λιμένα.
 
Οι παραπάνω προτάσεις υποβλήθηκαν από το Δήμο Μονεμβασίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Μονεμβασίας, μέσω του ενδιάμεσου Φορέα Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΑΕ ΟΤΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER – Αλιείας και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020».
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024