Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοίαΈργα υποδομών 5,4 εκατ. ευρώ του Υπουργείου Ναυτιλίας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Ακτοπλοΐα

Έργα υποδομών 5,4 εκατ. ευρώ του Υπουργείου Ναυτιλίας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με 1,4 εκατ. ευρώ εν μέσω πανδημίας για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε και συναντήθηκε με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγή Καπάτο και τους δημάρχους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στη διάρκεια των συζητήσεων εξετάσθηκε διεξοδικά σειρά σημαντικών ζητημάτων, ενώ ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την χρηματοδότηση έργων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και επιπλέον 3,7 εκατ. ευρώ από πόρους του ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις πρωτοβουλίες του υπουργείου και τα ειδικά μέτρα για τη στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με 1,4 εκατ. ευρώ εν μέσω πανδημίας για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.

“Σε μια περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες ανασυντάσσονται,για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έφερε ο Ιανός, ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η χρηματοδότηση της μελέτης, υπό τον καθηγητή κ. Λέκκα, για τον σχεδιασμό άμεσων δράσεων και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι από ακραία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον”, είπε ο υπουργός.

“Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνδιαμορφώσουμε κοινή Στρατηγική για την εδαφική, οικονομική και κοινωνική συνοχή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, μέσω Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Ανασυγκρότηση και Ανθεκτικότητα με συγκεκριμένα έργα και πόρους“.

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε την κα Κράτσα, τον κ. Καπάτο, τους σημάρχους και όλους τους τοπικούς φορείς για την συνεργασία τους.

“Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους, κατέληξε, ότι οι συνεργάτες μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και εγώ, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, συμβάλλοντας στην σταθερή βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους”, κατέληξε ο υπουργός.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

31/03/2023
30/03/2023
29/03/2023
28/03/2023
27/03/2023