Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση της Χρυσής Αυγής για τη συνεχόμενη μείωση του τουρισμού σε Αθήνα – Αττική
Χ.Α.: Η Αθήνα ήταν η κυριότερη πόλη έλξης τουρισμού παλαιότερα

Ερώτηση της Χρυσής Αυγής για τη συνεχόμενη μείωση του τουρισμού σε Αθήνα – Αττική

Προς τους υπουργούς Τουρισμού και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και κ. Νίκο Δένδια αντίστοιχα, απευθύνεται ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για τη συνεχιζόμενη μειωση του τουρισμού στην Αθήνα και την Αττική.

Δραματική είναι η μείωση που παρατηρούν οι ξενοδόχοι της Αττικής στην πληρότητα των ξενοδοχείων τους. Συγκεκριμένα η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2012, παρατηρεί πτώση της τάξης του 18,6%, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2011.

“Συνεπώς, κρίνουμε απαράδεκτη την κατάσταση στην βρίσκεται σήμερα η Αθήνα, η κυριότερη πόλη έλξης τουρισμού παλαιότερα. Βασική αιτία είναι η καθημερινή άνοδος της εγκληματικότητας από τους λαθρομετανάστες, εξαιτίας της οποίας πολλά ξενοδοχεία του κέντρου μένουν άδεια και τελικά κλείνουν, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον δείκτη της ανεργίας στη χώρα μας”, αναφέρει σε ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, κ. Ηλίας Παναγιώταρος. “Επίσης, οι τουρίστες έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη ασφάλειας κι έτσι η κυκλοφορία τους στην πόλη δυσχεραίνεται.

Επιπροσθέτως, παρατηρούμε την ανυπαρξία συντονισμού των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. υπουργοί:

1) Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για τη μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών;
2) Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την τόνωση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή των Αθηνών και της Αττικής;”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024