Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈσβησε η πυρκαγιά στη Σάμο, εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία το Σαββατοκύριακο
Προορισμός

Έσβησε η πυρκαγιά στη Σάμο, εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία το Σαββατοκύριακο

Περίπου 1.000 τουρίστες χρειάστηκε να μεταφερθούν με πλωτά μέσα του λιμενικού στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σε δασική έκταση στην τουριστική περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου, κοντά στο Πυθαγόρειο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να εκκενωθούν προληπτικά πέντε ξενοδοχεία.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές και ξενοδοχειακές μονάδες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχουν πλέον εστίες. Επιτόπου βρέθηκαν συνολικά 69 πυροσβέστες και πολλοί εθελοντές, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν δύο ελικόπτερα.  

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης σημείωσε ότι οι περίπου 1.000 τουρίστες που μεταφέρθηκαν με πλωτά μέσα του λιμενικού στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου, επέστρεψαν μετά από ώρες πίσω στα καταλύματα τους.

Προσέθεσε, επίσης, ότι κάτοικοι από κοντινά σπίτια είδαν σπινθήρες πριν ξεσπάσει η φωτιά. Εκτίμησε ότι η πυρκαγιά ενδεχομένως να ξεκίνησε από στύλο της ΔΕΗ, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024