Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕξειδικευμένα σεμινάρια μη καταστροφικών τεχνικών στον πολιτισμό, σε Ρόδο και Σύρο
Πολιτισμός

Εξειδικευμένα σεμινάρια μη καταστροφικών τεχνικών στον πολιτισμό, σε Ρόδο και Σύρο

Τα σεμινάρια / εργαστήρια συνεχίζονται τα προσεχή Σαββατοκύριακα στην Αταλάντη και τη Λάρισα.

Σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου ΠΕ Σύρου και υπ. διδάκτωρ Πολιτιστικής Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κα Χρηστιάννα Πάπιτση, το σεμινάριο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της τεχνολογίας που διοργανώθηκε στη Ρόδο και στη Σύρο, συνάντησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ερευνητών των νησιών, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

“Η επέμβαση της τεχνολογίας με μη καταστροφικές τεχνικές για την ανάδειξη του Πολιτισμού είναι ένα καινοτόμο βήμα που οφείλουμε να κάνουμε ως πολίτες, ως ερευνητές και ως εκπρόσωποι των θεσμών”, λέει η ίδια. “Γι’αυτό, θεωρώ ότι δημιουργήθηκε μια σημαντική συνεργασία, εθνικής σημασίας,  ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΚΕΚ ‘Γεώργιος Γεννηματάς’ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Δίκτυο ‘Περραιβία’, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εκπαιδεύουμε την επόμενη γενιά επιστημόνων υψηλής εξειδίκευσης στη μελέτη, έρευνα, καταγραφή, ψηφιοποίηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με μη καταστροφικές τεχνικές, που κατοικούν και εργάζονται στην περιοχή ευθύνης της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η καινοτομία στην υπηρεσία της αειφόρου ανάπτυξης είναι μια υπόσχεση για το μέλλον. Η διαχείριση του πολιτιστικού μας πλούτου με μη καταστροφικές τεχνικές, μέσα από τη χρήση τεχνολογικά εξελιγμένων συστημάτων ίσως είναι ο μόνος δρόμος προς τον στόχο.

Με την υλοποίηση τέτοιων εξειδικευμένων εκπαιδευτικών παρεμβάσεων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθίσταται πρωτοπόρος στο χώρο του πολιτισμού δημιουργώντας προϋποθέσεις αύξησης του πολιτιστικού της τουρισμού”.

Τα σεμινάρια / εργαστήρια συνεχίζονται τα προσεχή Σαββατοκύριακα στην Αταλάντη και τη Λάρισα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024