Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΞΘ: Το προσφυγικό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σε βάρος της τουριστικής ανάπτυξης
Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

ΕΞΘ: Το προσφυγικό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σε βάρος της τουριστικής ανάπτυξης

Πρόταση για λειτουργία μεγάλης δυναμικότητας camp προσφύγων, σε έκταση που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκεται πολύ κοντά στο παραλιακό μέτωπο, στα όρια των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού, βρίσκει αντίδραση από τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης.

Την αντίθεσή της στην προτιθέμενη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων σε χώρο που ανήκει στην ευρύτερη τουριστική περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης  εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, παίρνοντας θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την πρόταση για λειτουργία μεγάλης δυναμικότητας camp προσφύγων, σε έκταση που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκεται πολύ κοντά στο παραλιακό μέτωπο, στα όρια των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού.

“Σχετικά δημοσιεύματα έχουν προκαλέσει προβληματισμό και αναστάτωση στους ξενοδόχους – μέλη της ΕΞΘ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίοι επισημαίνουν πως η εγκατάσταση – έστω και προσωρινή – εκατοντάδων προσφύγων στο συγκεκριμένο σημείο, θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα και στη λειτουργία της τοπικής αγοράς και θα πλήξει την τουριστική δυναμική της παραθαλάσσιας έκτασης του νομού Θεσσαλονίκης, την ώρα μάλιστα που οι επαγγελματίες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για ανάκαμψη στη φετινή σεζόν που μόλις άρχισε“, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

“Η πρόταση που εξετάζεται κρίνεται από πολλούς ως ακατάλληλη για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, με σημαντικότερη παράμετρο το ότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται δίπλα σε έκταση, για την οποία υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης από το Δήμο Θερμαϊκού, με αξιοποίηση των εφαπτόμενων ακινήτων.

Η ΕΞΘ παρακολουθεί με αγωνία τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας γύρω από το προσφυγικό, όπως  και τις απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος που κατά καιρούς διατυπώνονται από αρμόδια χείλη, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει προηγουμένως κανένας διάλογος ώστε να επιλεγούν οι πιο συμφέρουσες και αποτελεσματικές λύσεις. Πολλές δε, από τις προτάσεις που διατυπώνονται για την επίλυσή του προσφυγικού είναι μάλλον ανεδαφικές και ανεφάρμοστες διότι δεν ανταποκρίνονται στις απαραίτητες προϋποθέσεις σε υποδομές, κτιριακή επάρκεια και καταλληλότητα χώρων για να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν με ασφάλεια ανθρώπινες ζωές.

Πρόχειροι σχεδιασμοί που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των προσφύγων και θα προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία αμιγώς τουριστικών περιοχών, όπως είναι το παραλιακό μέτωπο στα ανατολικά του νομού Θεσσαλονίκης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024