Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΦεστιβάλ Οινοξένεια, από 18 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου, στην Αιγιάλεια
Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Οινοξένεια, από 18 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου, στην Αιγιάλεια

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης. Η Αιγιάλεια πρωτοστάτησε στην εγκατάσταση των προσφύγων του 1922 (20% του πληθυσμού της), που μετέφεραν μαζί τους μια τεράστια γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά.

Μετά τη δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ Οινοξένεια, επιστρέφει δυναμικά στην πλήρη του μορφή, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Από σήμερα, Πέμπτη 18 Αυγούστου μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου, πλήθος εκδηλώσεων θα γεμίσουν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, αναδεικνύοντας  όπως κάθε χρόνο τα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας.

Συναυλίες, κινηματογράφος, παιδικά workshops και πολλές άλλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αιγιαλείας, από το Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” και τον κήπου του Πολύκεντρου στη Μυρτιά μέχρι τις πλατείες ημιορεινών οικισμών και από τα οινοποιεία και τα εστιατόρια μέχρι τις γειτονιές του Συνοικισμού.

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης. Η Αιγιάλεια πρωτοστάτησε στην εγκατάσταση των προσφύγων του 1922 (20% του πληθυσμού της) οι οποίοι μετέφεραν μαζί τους μια τεράστια γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά. Αυτή την κληρονομιά επιδιώκει να αναδείξει ο φετινός θεσμός, δίνοντας έμφαση στους ανθρώπους, στα βιώματα, στις συνταγές, στα υλικά που μέχρι σήμερα – μπλεγμένα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής – επηρεάζουν ολόκληρη την κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν προβολές ντοκιμαντέρ και παρουσιάσεις βιβλίων σχετικές με τα Γεγονότα του 1922, αφιερώματα σε υλικά μαγειρικής και συνταγές των μαγειρισσών της Σμύρνης, μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις εμπνευσμένες από τον σπουδαίο πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των προσφύγων. Από όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να λείπουν επισκέψεις και εκδηλώσεις σε οινοποιεία, περίπατοι, ηχητικά ακούσματα και δραστηριότητες στα αμπέλια καθώς  και γαστρονομικές αναζητήσεις στα εστιατόρια της περιοχής!

Μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αρ.15/2022, το φεστιβάλ Οινοξένεια απέκτησε το δικό του Όργανο Διεύθυνσης, μια εννεαμελή επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια, της ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας αλλά και ανθρώπους της κοινωνίας με σχετικά ενδιαφέροντα (κα Ηρώ Τσιμπρή, γενική διευθύντρια της Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ  κα Κ. Βούλγαρη- Κοντεσοπούλου, κορυφαία chef και κα Ελ. Κουμούτσου, υπεύθυνη του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού).

Πρόεδρος του Οργάνου για το φεστιβάλ του 2022 είναι η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, κα Μαρία Τσουκαλά, ενώ όλες οι εκδηλώσεις αποτελούν κοινή απόφαση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024