Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Πλακιωτάκης: 'Με την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλάζουν τα δεδομένα στη νησιωτική Ελλάδα'
Περιφέρεια

Γ. Πλακιωτάκης: 'Με την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλάζουν τα δεδομένα στη νησιωτική Ελλάδα'

Το τρίπτυχο 'Νησιωτικότητα, Θαλάσσια οικονομία, Γαλάζια Ανάπτυξη' αποτελεί το δομικό στοιχείο της πρότασης του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

“Η Βουλή, με τη θετική της ψήφο, άλλαξε τα δεδομένα στον τρόπο που το Ελληνικό Κράτος προσεγγίζει τα νησιά και τους νησιώτες”, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την “Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή”.
 
“Για πρώτη φορά“, υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, “θεσμοθετείται η διαμόρφωση πολιτικής για τη νησιωτική Ελλάδα. Για πρώτη φορά, οι αποσπασματικές παρεμβάσεις, δίνουν τη θέση τους σε ολιστική στρατηγική  προσέγγιση. Για πρώτη φορά υπάρχουν συγκεκριμένα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία. Η υλοποίηση των διατάξεων που ψηφίστηκαν, ξεκινά αμέσως. Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν, ώστε να έχουμε σύντομα απτά, θετικά αποτελέσματα  για τις νησιωτικές κοινωνίες. Ως βουλευτής, ως Υπουργός που εισηγήθηκε το νομοσχέδιο, αλλά και ως νησιώτης, χαίρομαι για την τόσο σημαντική αυτή τομή στην αναπτυξιακή πορεία της νησιωτικής Ελλάδας.  Θέλω να βεβαιώσω τους κατοίκους των νησιών μας, ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι καλύτερα”.

Ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στη Βουλή των Ελλήνων επί του Σχέδιου Νόμου για μια ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο και την αναβάθμιση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024