Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΓαλλία: Η Παναγία των Παρισίων θα επαναλειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2024
Γαλλία

Γαλλία: Η Παναγία των Παρισίων θα επαναλειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2024

Πρόκειται για ένα χρονικό όριο που είχε θέσει ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος αμέσως μετά την πυρκαγιά.

Η ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, μετά την πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Μάλιστα το εμβληματικό κωδωνοστάσιο, που είχε καταρρεύσει, θα αρχίσει σταδιακά να επανεμφανίζεται πάνω από το μνημείο φέτος, δήλωσε ο στρατηγός του στρατού και είναι υπεύθυνος για το κολοσσιαίο έργο, Jean-Louis Georgelin.

«Η επιστροφή του κωδωνοστασίου στον ουρανό του Παρισιού θα είναι κατά τη γνώμη μου το σύμβολο ότι κερδίζουμε τη μάχη της Παναγίας των Παρισίων», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Associated Press.

Η Πολιτεία της Γαλλίας έχει αποφασίσει να ξαναχτίσει το μνημείο του 12ου αιώνα ακριβώς όπως ήταν πριν. Αυτό περιλαμβάνει την αναδημιουργία του κώνου ύψους 93 μέτρων που προστέθηκε τον 19ο αιώνα από τον αρχιτέκτονα Eugene Viollet-le-Duc.

Εκτός απροόπτου, οι επισκέπτες θα μπορούν να τον επισκεφθούν ξανά το διάσημο μνημείο της γοτθικής αρχιτεκτονικής στα τέλη του 2024, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς είναι να πετύχουμε τον χρονικό στόχο που έχει τεθεί», τόνισε ο στρατηγός. «Έχουμε πολλά διαφορετικά έργα να πετύχουμε: τη ζωγραφική, τις πέτρες, το θησαυροφυλάκιο, το όργανο, το βιτρό και τόσα άλλα» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι καθημερινά περίπου 1.000 άνθρωποι από ολόκληρη τη Γαλλία εργάζονται για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Στο μεταξύ, μια έκθεση με τίτλο «Notre-Dame de Paris: στην καρδιά του εργοταξίου» θα είναι διαθέσιμη για το κοινό από την επόμενη Τρίτη, σε μια υπόγεια εγκατάσταση μπροστά από τον καθεδρικό ναό. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών ανοικοδόμησης, ενώ παράλληλα θα δουν στον χώρο υπολείμματα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2019 αλλά και έργα τέχνης που υπήρχαν στον καθεδρικό ναό.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024