Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΓια 12η χρονιά οι καταξιωμένοι αγώνες ποδηλασίας στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας
Αθλητικός τουρισμός

Για 12η χρονιά οι καταξιωμένοι αγώνες ποδηλασίας στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας

Η διοργάνωση που υλοποιείται με επιτυχία από το 2011, έχει αναδείξει την περιοχή μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας σε ένα προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προβάλλοντας την μοναδικότητα και την ομορφιά της περιοχής σε αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα.

Μια ποδηλατική εμπειρία καλούνται να ζήσουν στις 20 και 21 Αυγούστου οι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας. Σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, μέσα σε δάσος από έλατα και καστανιές, υλοποιούνται για 12η συνεχόμενη χρονιά οι open “Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας” στην Άνω Χώρα, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Πράσινο+Μπλέ”, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η συμμετοχή αναμένεται μεγάλη στη μετά- covid εποχή. Οι συμμετέχοντες θα ποδηλατίσουν σε δασικά μονοπάτια και διαδρομές mountain bike και e- bike των 40 χλμ. και των 26 χλμ., ενώ οι λάτρεις ποδηλασίας κούρσας, σε διαδρομή με άσφαλτο των 35 χλμ. περιφερειακά στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας.

Αναμεσά τους, κορυφαίοι πρωταθλητές – τριες και αθλητές της ελληνικής ποδηλασίας, όπως ο παγκόσμιος και πανελλήνιος πρωταθλητής marathon mtb Περικλής Ηλίας, ο πρωταθλητής road bike master Λουκάς Κατοπόδης, ή πρωταθλήτρια mtb Αλεξάνδρα Αδάμ, ο Γιώργος Δάντος κ.ά.

Η διοργάνωση που υλοποιείται με επιτυχία από το 2011, έχει αναδείξει την περιοχή μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας σε ένα προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προβάλλοντας την μοναδικότητα και την ομορφιά της περιοχής σε αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα.

Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας κ. Ντίνος Τσουκαλάς αναφέρει χαρακτηριστικά: “Πρόκειται για μία εξαιρετική διοργάνωση που υλοποιείται κάθε χρόνο προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την ορεινή Ναυπακτία. Προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του αγωνίσματος, αλλά και καταξιωμένων αθλητών, τους οποίους περιμένουμε και φέτος για να ζήσουν από κοντά μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία και κυρίως με ασφάλεια”.

Η προσπάθεια στηρίζεται από εταιρείες χορηγούς: σειρά προϊόντων Arla protein & το βούτυρο LURPAK της ARLA Foods, ΔΕΗ, Όλυμπος χαλβάς της Παπαγιάννης ΑΕΒΕ, Νέα Οδός διαχειριστής της Ιόνιας οδού, Σκλαβενίτης Super Markets, Wet Hankies της MEGA, συμπληρώματα διατροφής Up Cycle – fit and shape, Europ Assistance, Advance Travel Δυτικής Ελλάδας, evlogia αληθινή γεύση Ελλάδας και Dole μπανάνες, τα προϊόντα της Henkel Syoss Repair & Gliss σειρά περιποίησης μαλλιών, κρέμα γενικού καθαρισμού Βionol της Rolco και τον Quarta café, ενώ συμμετέχουν στη προσπάθεια το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το Δασαρχείο, η Τροχαία και η Πυροσβεστική Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, καθώς και η τοπική κοινότητα και ο πολιτιστικός σύλλογος Άνω Χώρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024