Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓια άλλη μια χρονιά, ‘βουνά’ σκουπιδιών κατακλύζουν την Κέρκυρα
Περιφέρεια

Για άλλη μια χρονιά, ‘βουνά’ σκουπιδιών κατακλύζουν την Κέρκυρα

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας ζητούν την άμεση μεταφορά απορριμμάτων εκτός νησιού.

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας, απέστειλαν κοινή επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, η οποία κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και στους βουλευτές Κέρκυρας κ. Στέφανο Γκίκα, κ. Αλέκο Αυλωνίτη και κ. Δημήτρη Μπιάγκη, προκειμένου να γίνει για ακόμη μια φορά κατανοητή από την Πολιτεία η άμεση και απόλυτη ανάγκη που υπάρχει για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρει:
“Eπιθυμούμε, αφενός, να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, που προσφέρει τεράστια έσοδα ετησίως στο δημόσιο κορβανά, εξαιτίας της προβληματικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Αφετέρου ζητούμε τη δική σας άμεση βοήθεια για την επίλυσή του.

Για μια ακόμα χρονιά τα ‘βουνά’ των σκουπιδιών έχουν κατακλύσει το νησί μας, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και να συνεχίζεται η δυσφήμιση για τον τόπο και το τουριστικό μας προϊόν. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής ‘η Κέρκυρα πεθαίνει’, και γι’αυτό χρειαζόμαστε την άμεση παρέμβασή σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί πάραυτα το αίτημα, για άμεση μεταφορά απορριμμάτων εκτός νησιού, αίτημα το οποίο έχει διατυπωθεί πολλάκις και από διαφόρους θεσμικούς φορείς και στο παρελθόν, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό.

Πλέον όμως η Κέρκυρα δεν έχει τη δυνατότητα να περιμένει μέχρι την αποπεράτωση του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης, χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, γιατί απειλείται με ολική καταστροφή η τοπική οικονομία, η οποία στηρίζεται κατ’αποκλειστικότητα στον τουρισμό.

Λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα παραπάνω, προσβλέπουμε στην άμεση παρέμβασή σας, ώστε να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος που απειλεί το νησί μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024