Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓιορτές του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων, 13-28 Μαΐου 2017
Σιδηρόδρομος

Γιορτές του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων, 13-28 Μαΐου 2017

Οι εκδηλώσεις με τίτλο 'Εν συρμώ 2017 – The art train' παρουσιάζουν τη μοναδικότητα του Οδοντωτού και της μαγευτικής διαδρομής του ως έργο τέχνης, σε συνδυασμό με την τέχνη της φύσης στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Βουραϊκού και του Εθνικού πάρκου Χελμού – Βουραϊκού.

Δεύτερη χρονιά εκδηλώσεων για τον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων φέτος, μέσα από τις δράσεις του θεσμού “Εν συρμώ”, χάρη στη συνεργασία των δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού, του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας κ.ά., με ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης των εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Μάλιστα, το πρόγραμμα έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Υπουργείο Τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο “Εν συρμώ 2017 – The art train” παρουσιάζουν τη μοναδικότητα του Οδοντωτού και της μαγευτικής διαδρομής του ως έργο τέχνης, σε συνδυασμό με την τέχνη της φύσης στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Βουραϊκού και του Εθνικού πάρκου Χελμού – Βουραϊκού.

Για τον σκοπό αυτό φέτος, προσκλήθηκαν φοιτητές-καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο για να βιώσουν τη μοναδική διαδρομή και τις ομορφιές του Φαραγγιού του Βουραϊκού, θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν έργα τέχνης, τα οποία θα εκτίθενται διαδοχικά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στους δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Για τον μήνα Μάιο 2017 έχει σχεδιαστεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα μεγάλο πρόγραμμα ειδικών εκπτώσεων για τα εισιτήρια στον Οδοντωτό, προσφέροντας τη δυνατότητα σε δεκάδες σχολεία και μαθητές αλλά και άλλες ομάδες εκδρομέων να απολαύσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι τον ωραιότερο μήνα της άνοιξης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη συνεισφορά του Οδοντωτού στην ανάπτυξη της περιοχής και τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας των φορέων, καθώς και αφιερώματα σε “δυο φίλους”, σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης, που έζησαν και μεγάλωσαν στο Διακοπτό, τον ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλο και τον ηθοποιό Διονύση Παπαγιαννόπουλο.
 
Ο θεσμός “Εν συρμώ” συμμετέχει στην κεντρική εορταστική εκδήλωση του Δήμου Καλαβρύτων και του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και στοχεύοντας στην ανάδειξη του ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, έχει επιλέξει για το 2017 ως τιμώμενο Μουσείο με παγκόσμιο συμβολισμό το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Δράσεις για το περιβάλλον και τα παιδιά, διαδραστικά παραμύθια για τον Οδοντωτό, ξεναγήσεις στο Μηχανοστάσιο του Οδοντωτού στο Διακοπτό, στο Infocenter Διακοπτού, στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, μουσικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες και κεράσματα, βίντεο-προβολές και άλλα πολλά που ήδη σχεδιάζονται, θα δημιουργήσουν μια εξαιρετική γιορταστική ατμόσφαιρα, που θα μείνει αξέχαστη στους ταξιδιώτες και τους ντόπιους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και το πρόγραμμα των ειδικών εκπτώσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται στον ιστοχώρο των εκδηλώσεων.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024