Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΓνωριμία των Βρετανών με τις γεύσεις της αττικής γης
Γαστρονομία

Γνωριμία των Βρετανών με τις γεύσεις της αττικής γης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο φεστιβάλ γαστρονομικού τουρισμού του National Geographic Traveller, στο Λονδίνο. Το βρετανικό κοινό ενημερώθηκε για το πλήθος των δυνατοτήτων που προσφέρει η Αττική για ολιγοήμερες διακοπές καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, με έμφαση αυτήν τη φορά στο γαστρονομικό τουρισμό.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο κορυφαίο φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που διοργάνωσε το έγκριτο και παγκοσμίου εμβέλειας περιοδικό “National Geographic Traveller“, με τίτλο “National Geographic Traveller Food Festival“, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 20 έως και 21 Ιουλίου 2019, στο Business Design Centre του Βόρειου Λονδίνου.

Η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας, έλαβε μέρος, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στην στοχευμένη αυτή δράση τουριστικής προβολής, κατά τη διάρκεια της οποίας το βρετανικό κοινό ενημερώθηκε για το πλήθος των δυνατοτήτων που προσφέρει η Αττική για ολιγοήμερες διακοπές, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, με έμφαση αυτήν τη φορά στο γαστρονομικό τουρισμό. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει γαστρονομικές εμπειρίες παραδοσιακών προϊόντων, τοπικών συνταγών και των μοναδικών κρασιών της αττικής γης.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε στον χώρο παρουσιάσεων “Cinnamon Masterclass Theatre sponsored by the Greek National Tourism Organisation”, ειδική γαστρονομική παρουσίαση – masterclass, με χαρακτηριστικά προϊόντα της αττικής γης από τον Executive Chef, κ. Ασημάκη Χανιώτη, τον πρώτο Έλληνα σεφ βραβευμένο με Michelin εκτός Ελλάδος και τον νεότερο στο Λονδίνο με αυτήν τη διάκριση.

Συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος σεφ και η ομάδα του ετοίμασαν μία μοντέρνα εκδοχή του “Brunch της Αττικής”, όπως το ονόμασαν, με κύρια συστατικά το παξιμάδι Κυθήρων, το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, την κάπαρη, τη φέτα, το φιστίκι Αιγίνης, και το Σαβατιανό οίνο, που άφησε κατενθουσιασμένους τους πολυάριθμους επισκέπτες που παρακολούθησαν την παρουσίαση και γεύτηκαν τις πρωτότυπες συνταγές.

Τόσο ο διεθνούς φήμης σεφ, όσο και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού, κα Αθηνά Κολυβά, η οποία εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής, τόνισαν τις ανεξάντλητες επιλογές που προσφέρει η γαστρονομική “σκηνή” της Αττικής.

Οι αττικές γαστρονομικές διαδρομές, σε συνδυασμό με την έμπνευση ταλαντούχων δημιουργών, αλλά και η μοναδική αφθονία ποιοτικών και γευστικών πρώτων υλών και τοπικών προϊόντων, καταπλήσσουν τους επισκέπτες της Αττικής με την ποικιλία τους. Από τις μικρές παραδοσιακές ταβέρνες, μέχρι τα βραβευμένα εστιατόρια, από τα επισκέψιμα οινοποιεία μέχρι το πρόχειρο φαγητό στο δρόμο (streetfood) και τα ξενοδοχεία με διεθνή κουζίνα υψηλών αξιώσεων, οι γαστρονομικές επιλογές και εμπειρίες είναι αναρίθμητες και μοναδικές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024