Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ 3η Γιορτή Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο
Φεστιβάλ

Η 3η Γιορτή Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο

Η υπουργός Τουρισμού συνεχάρη τους διοργανωτές, τους παραγωγούς και τους εθελοντές για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, κάνοντας λόγο για πλούσια και ανταγωνιστική εργαλειοθήκη των κρητικών προϊόντων που οδηγούν στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού και του οινοτουρισμού ως θεματικές μορφές ικανές να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεψιμότητας στο νησί.

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνης υποδέχτηκε πλήθος κόσμου ντόπιων και ξένων επισκεπτών που έσπευσαν να καλωσορίσουν την 3η Γιορτή Κρητικής Διατροφής.

Την έκθεση εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία επισκέφτηκε το Ρέθυμνο ειδικά γι’αυτήν την εκδήλωση και την οποία καλωσόρισε εκ μέρους όλων των συντελεστών της Γιορτής η αντιδήμαρχος Τουρισμού- Πολιτισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη- Μαμαλάκη.

Τα εγκαίνια της Γιορτής τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η κα Κεφαλογιάννη, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Γιακουμάκης και ο β’ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης κ. Απόστολος Τσομπανάκης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο τ. υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης οι βουλευτές Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Ξανθός και κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων κ. Μανώλης Τσακαλάκης και εκπρόσωποι αρχών, σωμάτων ασφαλείας και φορέων.

Η υπουργός Τουρισμού συνεχάρει τους διοργανωτές, τους παραγωγούς και τους εθελοντές για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, κάνοντας λόγο για πλούσια και ανταγωνιστική εργαλειοθήκη των κρητικών προϊόντων που οδηγούν στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού και του οινοτουρισμού ως θεματικές μορφές ικανές να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεψιμότητας στο νησί. Επιπλέον, επεσήμανε τη σημασία της αξιοποίησης της κρητικής γαστρονομίας ως καταλυτικού παράγοντα για την τόνωση της τοπικής, αλλά και της εθνικής οικονομίας. Διαβεβαίωσε ακόμα πως το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στέκονται αρρωγοί και συμπαραστάτες σε τέτοιες προσπάθειες που διαμηνύουν στην πράξη την ουσιαστική και ωφέλιμη σύνδεση μεταξύ του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού για την ανάκαμψη του τουριστικού και πολιτιστικού μας προϊόντος.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης αναφέρθηκε στις αυξημένες συγκριτικά με πέρυσι συμμετοχές των παραγωγών εκφράζοντας την πίστη πως η διοργάνωση αυτή συνιστά την ευκαιρία για την προώθηση τόσο των τοπικών προϊόντων όσο και του κρητικού πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης έκανε λόγο για δύναμη σύμπραξης και συνεργασίας μεταξύ των φορέων που ικανοποιούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές για ισόρροπη σύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό, της παράδοσης και της ψυχαγωγίας αποφέροντας παραγωγικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία. Προτεραιότητα του Δήμου αποτελεί η ανάδειξη και η εξωστρέφεια του κρητικού πολιτισμού μέσα από διοργανώσεις όπως αυτές που προβάλλουν  του παραγωγούς και την τεχνογνωσία που τους συνοδεύει ως πρωταγωνιστές και εκπροσώπους του τόπου τους.

Τέλος, από τη μεριά του Επιμελητηρίου ο κ. Γιακουμάκης επισήμανε τις δυνατότητες της ντόπιας επιχειρηματικότητας που προσφέρονται μέσα από τον τουρισμό και της πρωτογενούς παραγωγής που εξάγεται σε αγορές εκτός νομού, ενώ εκ μέρους του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης ο κ. Τσομπανάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη υποστήριξης από την πολιτεία προς τους παραγωγούς  σε επίπεδο χρηματοδότησης,τεχνογνωσίας και υπηρεσιών καθοδήγησης για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024